Prezentare de modă soldată cu victime în Iași. Macara prăbușită peste oameni

Prezentare de modă soldată cu victime în Iași. Macara prăbușită peste oameni Sursă foto: Facebook

O prezentare de modă care ar fi trebuit să fie o ocazie de strălucire și eleganță s-a transformat într-o tragedie pentru participanți. O macara s-a prăbușit peste mulțimea adunată pentru eveniment, soldându-se cu victime și răni grave.

Prezentare de modă soldată cu victime. Macara prăbușită peste oameni

Prezentarea de modă Romanian Fashion Week din Iași s-a încheiat tragic pentru câțiva spectatori, după ce o macara video s-a prăbușit peste ei. Incidentul s-ar fi produs din cauza unei montări necorespunzătoare a utilajului care susținea o cameră foarte grea. La scurt timp după începerea show-ului, macaraua a căzut peste câțiva spectatori, conform publicației BZI.ro.

Personalul medical a sosit la scurt timp la locul incidentului și a acordat primul ajutor mai multor persoane. Una dintre victime, o tânără, a necesitat transportul la spital și a fost preluată într-un scaun cu rotile.

Potrivit primelor informații obținute de reporterii BZI, au fost accidentate două persoane, dintre care una a suferit răni la cap și a necesitat intervenția medicilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipajele de paramedici au intervenit imediat și au preluat-o pe una dintre victime într-un scaun cu rotile, transportând-o la spital pentru îngrijiri medicale. Cea de-a doua victimă a fost de asemenea transportată la o unitate medicală.

prezentare de modă Iași

Sursă foto: Captură video Facebook

Cea mai mare prezentare de modă din România

În cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană, a avut loc anul acesta cea de-a 25-a ediție a evenimentului dedicat modei, care a fost organizat pentru prima dată la Iași. Începând de atunci, sute de designeri au influențat trendurile în modă, iar alte câteva sute de designeri debutanți și-au început cariera pe podiumul din capitala Moldovei.

Peste 100 de designeri, atât tineri cât și consacrați, și 300 de fotomodele au participat la cel mai impresionant podium de modă din țară, având o lungime de aproximativ 50 de metri și panouri cu mii de leduri. Acesta este, pe scurt, Romanian Fashion Week, eveniment care a avut loc în Grădinile Palas din Iași, în perioada 24-26 mai 2024.

Evenimentul adună cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Europei

Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federație patronală reprezentativă la nivel național în sectorul Industriilor Creative din România. În anul 2023, RCW a fost recunoscut ca fiind evenimentul care atrage cel mai mare număr de industrii creative la un loc în Europa, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).