Potrivit Compagnie française d’assurance pour le commerce extérieur (Coface), în Franța se întrevede o creștere cu 21% a falimentelor corporative, e vorba de 60 de mii de companii, ceea ce înseamnă o pierdere de 200 de mii de locuri de muncă. O tendință care se va manifesta într-un mod similar, dar cu intensități diferite, de-a lungul întregului continent. Magnitudinea reală a recesiunii mondiale se va manifesta abia peste cteva luni, astăzi criza fiind parțial ascunsă de măsurile luate de guverne.

Potrivit studiului Coface publicat marți , numărul falimentelor va fi „mai mult sau mai puțin același în Spania (+ 22%), semnificativ mai mare în Regatul Unit (+ 37%) ), în Italia (+ 37%) și în Olanda (+ 36%) „. Date asemănătoare au fost prezentate și în Italia de Confcommercio.

Ce va genera această situație disperată? Practic,  pericolul major este să existe o relație nesănătoasă   între volumul emisiunii monetare, împrumuturi și solvabilitatea celor împrumutați, în special în ce privește creditele de consum. Consumatorii privați și întreprinderile mici și mijlocii ar putea să nu mai fie în măsură să ramburseze  împrumuturile acordate  pentru a depăși criza.

„Lichiditatea poate fi infinită, dar nu este sigur că cei care o au o vor direcționa către cei care au nevoie de ea, dacă nu sunt în stare să o returneze pentru că nu sunt solvenți”, subliniază Milano Finanza, care adaugă că recesiunea „va avea un impact puternic asupra riscurilor pe care și le asumă oamenii și, prin urmare, asupra circulației lichidității introduse în sistem „.


Criză economică istorică! „Cea mai gravă după Al Doilea Război Mondial”

Profeția celor „cinci înţelepţi” ai economiei germane: “Urmează o recesiune profundă”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE