Previziuni înfiorătoare despre războiul din Ucraina! Ar putea dura „luni, chiar ani”. Cine face anunțul

Previziuni înfiorătoare despre războiul din Ucraina! Ar putea dura „luni, chiar ani”. Cine face anunțul Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu există niciun semn că președintele rus Vladimir Putin a renunțat la „ambiția de a controla întreaga Ucraină” și că războiul ar putea dura ani de zile. Mai mult conflictul a ajuns într-o „fază critică”, deoarece Moscova și-a mutat forțele înfrânte din nordul Ucrainei și le-a reînarmat în scopul de a pregăti o ofensivă majoră în estul ţării.

Jens Stoltenberg crede că războiul din Ucraina s-a putea prelungi şi cere consolidarea apărării NATO. Între timp Statele Unite sprijină eforturile internaționale de a strânge tot mai multe dovezi ale posibilelor crime de război comise în Ucraina de Rusia, a declarat miercuri procurorul general al SUA, Merrick Garland.

Războiul din Ucraina ar putea dura ani

Iar secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, apreciază că războiul din Ucraina ar putea dura luni sau chiar ani, astfel că pledează pentru intensificarea acţiunilor de apărare a statelor din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Trebuie să fim realiști și să realizăm că acest război poate dura mult timp, multe luni, chiar ani. Și acesta este motivul pentru care trebuie să fim și pregătiți pentru un termen lung, atât când vine vorba de sprijinirea Ucrainei, cât și de susținerea sancțiunilor pentru Rusia dar și întărirea apărării noastre, a spus Stoltenberg înaintea unei reuniuni a miniștrilor de externe ai NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marţi, Jens Stoltenberg afirma că armata rusă va începe să se concentreze pe estul şi sudul Ucrainei. Vor încerca să ocupe întreaga regiune Donbas şi să creeze o punte de legătură spre Crimeea ocupată.

Ceea ce vedem acum cu această brutalitate este amploarea războiului nemaivăzut în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Acest lucru este extrem de grav. Este îngrozitor. Și, desigur, provoacă suferință pentru poporul ucrainean. Dar este și periculos pentru noi toți.

Și vedem natura războiului președintelui Putin, lipsa lui de respect pentru statul de drept pentru regulile internaționale și, de asemenea, lipsa lui de respect pentru drepturile fundamentale ale omului, inclusiv dreptul la viață, pentru toți cei care sunt uciși în acest conflict. Și aceasta este cea mai serioasă provocare de securitate cu care ne-am confruntat de la Al Doilea Război Mondial. Și a declanșat un răspuns foarte cuprinzător și puternic din partea întregii Alianțe NATO.

Planul lui Putin, demascat de oficialul NATO

Iar forțele armate ucrainene opun o rezistență acerbă, preluând teritorii de la invadatorii ruși şi forțând Rusia să-și schimbe planurile de război.

Dar Moscova nu renunță la ambițiile sale în Ucraina. Acum vedem o mișcare semnificativă a trupelor departe de Kiev. Pentru a se regrupa, a se reînarma și a se reaproviziona. Și își mută atenția spre est. În următoarele săptămâni, ne așteptăm la un nou impuls rusesc în estul și sudul Ucrainei. Să încerce să cuprindă întregul Donbas și să creeze un pod terestru către Crimeea ocupată, a mai declarat Jens Stoltenberg.

Planul lui Putin, o nouă ordine mondială

Președintele rus Vladimir Putin pare să fie complet hotărât să stabilească o nouă ordine mondială în care SUA nu ar mai fi singura putere dominantă. Acest lucru ar însemna că războiul rece se poate întoarce și că America și aliații săi se pot confrunta cu o provocare grea din partea celor care nu își susțin planurile.

China nu a condamnat și nici nu a sprijinit războiul Moscovei, deoarece așteaptă să vadă cum decurg lucrurile în Ucraina. Putin a intrat în acest război cu ochii deschiși și a avertizat țările occidentale că, dacă vor încerca să intervină, consecințele ar fi dincolo de imaginația lor; el este în mod evident conștient de uriașul arsenal nuclear pe care îl are țara sa, relatează nato.int.