Prețurile din Mamaia sperie turiștii. Cât costă să închiriezi un șezlong în stațiunea bogaților

Prețurile din Mamaia sperie turiștii. Cât costă să închiriezi un șezlong în stațiunea bogaților Litoralul Mării Negre. Sursa foto: Wikipedia

Constanța. Turiștii români care își petrec concediul pe litoralul românesc rămân cu gura căscată în fața prețurilor exorbitante pe care le practică agenții economici din stațiunile de la Marea Neagră, mai ales în Mamaia, potrivit România TV.

Stațiunea Mamaia, perla litoralului românesc și spaima portofelelor

De exemplu, în Mamaia, stațiune denumită generic perla litoralului românesc, prețurile au atins valori astronomice fie că vorbim de o simplă masă la un restaurant tip autoservire până la un banal șezlong. În pofida prețurilor piperate, se găsesc turiști care să umple unitățile de cazare, dar și plajele, unde prețul unui șezlong pornește de la 60 de lei și poate ajunge până la 150 de lei în locațiile exclusiviste.

Românii nu au rămas impasibili în fața prețurilor exagerate. Pe grupurile de Facebook dedicate, turiștii postează bonurile fiscale pentru sumele plătite pe servicii, de la cazare până la restaurante sau cluburi. După o scurtă cercetare a postărilor constați că prețurile au luat-o razna. Și nu doar în Mamaia, ci în toate stațiunile.

Cu toate acestea, stațiunea Mamaia nu duce lipsă de clienți. Însă, turiștii români sunt hotărâți ca de la anul să-și facă vacanțele în alte destinații, Grecia sau Bulgaria. Pentru o idee de ansamblu luați în considerare că pentru o noapte de cazare scoateți din buzunare cel puțin 300 de lei, la care se vor adăuga alte câteva sute de lei pentru hrană.

Ne puteți urmări și pe Google News
prețuri în Mamaia

Prețuri în Mamaia. Sursa foto: Facebook/ Forum Litoral Romania

Servicii mai scumpe ca în Grecia

Rămânem tot în stațiunea Mamaia unde comercianții percep o taxă de 200 de lei pentru turiștii care vor să stea pe cearșaf, o taxă care depășește chiar și prețul unui șezlong. Motiv pentru care nu este exclus ca hotelierii din Mamaia să rămână fără clienți în sezonul următor.

Cu toate acestea sunt și restaurante care au prețuri accesibile.  De exemplu, pentru o ciorbă de văcuță, o saramură de crap cu mamăligă și o ciorbă de fasole o turistă a plătit aproximativ 100 de lei. Însă lucrurile se schimbă dacă mai sunt și copii.

„Mamaia, 40 lei șezlongul, ciorbă de vacuță, saramură de crap captură, excelent gătite. Prețul este unul corect la ce oferă. Cine iubește fructele de mare au o supă de midii și fructe de mare pe plită, o nebunie.

Nici măcar în Grecia, în multe locuri, nu găsești așa bune. Și m-am plimbat de 17 ani în Grecia, deci știu ce zic. Care spune că e mai scump la Mamaia față de Grecia, vă minte, merg în fiecare weekend. Evident marea e mai frumoasă în Grecia”, se arată în mesajul de pe grupul de Facebook „Forum litoral România”.

prețuri litoral

Prețuri litoral. Sursa foto: Facebook/Forum Litoral Romania

Mamaia, mai scumpă decât Grecia

La capitolul servicii prețurile scapă de sub control, cel puțin pentru o familie care câștigă un salariu mediu. De exemplu, în Mamaia, pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul veți scoate din buzunar 250 de lei. Echivalentul unei zile de muncă.

Pentru 30 de minute prețul se dublează. Iar pentru trei ore vorbim deja de ordinul sutelor de euro. Asta în condițiile într-o stațiune din Grecia același skijet poate fi închiriat pentru 15 minute cu doar 23 de dolari. Cât despre șezlonguri, putem spune că cel mai potrivit cuvânt este „jale”. Comercianții și-au adaptat prețurile precum își vând constructorii imobilele, în prima linie la mare,  a doua linie și așa mai departe.

Prin urmare, turiștii care vor să stea în linia 1 vor plăti pentru un șezlong și o umbrelă în stațiunea Mamaia 150 de lei, în linia a doua 120 de lei, iar în rândul trei 100 de lei. Un loc de cearșaf în fața rândului costă 200 de lei/zi.