Creșterea prețurilor a început să își pună amprenta pe tot mai mulți oameni, chiar și pe cei cu bani. Comercianții sunt interesați să facă un profit cât mai mare, fără să țină cont de faptul că produsele vândute nu merită nici jumătate din banii ceruți.
Un antreprenor din București a ridiculizat printr-o postare pe Facebook prețurile de la târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, acolo unde o gogoașă ungurească sau cum mai este ea numită, langoș unguresc, a ajuns să coste exagerat de mult.
Prețurile de la Târgurile de Crăciun sunt exagerat de mari
Tudor Galoș, un antreprenor din Capitală, a rămas uimit de prețurile exagerate pe care unii comercianți le pun pentru niște produse care în trecut erau doar câțiva lei.
„Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire.
Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă”, a semnalat Tudor Galoș pe Facebook, după o vizită prin Târgul de Crăcin din Cluj.
Acesta a ținut să sublinieze că un Târg de Crăciun trebuie văzut ca un loc unde lumea vine pentru a se simți bine și nu trebuie făcut doar pentru cei cu bani, care își permit să dea orice sumă pe un langoș. Consideră că Primăria ar fi trebuit să ia atitudine și să nu ceară o chirie foarte mare comercianților, pentru ca ei să nu fie obligați să crească prețurile produselor pe care le vând.
„Un târg de Crăciun este un loc al comunității, unde lumea vine să se simtă bine. Da, și vizitatorii sunt bineveniți, dar el este gândit ca un community fair. Iar clujenii nu au bani de așa ceva. Una este să ai pizza la 50 lei felia, zic și eu, dar să ai ca opțiune și un langoș la 3-5 lei. Să se simtă toată lumea bine, nu doar cei cu bani, Primăria putea face un târg unde să nu ceară sumele astea de la firme, prețurile ar fi fost normale. Despre asta este vorba”, a spus antreprenorul din București.
Tudor Galoș a făcut o comparație cu prețurile din Oradea, unde un langoș într-o perioadă normală era cinci lei.
Tot mai multe persoane s-au plâns de produsele scumpe
Postarea antreprenorului bucureștean a atras o mulțime de comentarii ironice pe tema creșterii prețurilor. „Dacă nu ai mâncat langoș de 20 de lei, ești sărac”; „Gogoașă la 5 lire”; „Un vin fiert 13 lei si un ceai 9 lei… parcă nici nu îți mai vine să ieși din casa. Mergi cu doi copii care ambii vor langoș plus câte un ceai sau ciocolată caldă, tu ca adult îți iei câte un vin și imediat ai lăsat 100 lei”, au fost câteva dintre comentariile celor care au vizitat Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, potrivit actualdecluj.ro.