Orban a spus că a fost cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, la Hamburg, la Congresul CDU și susține că discuțiile avute acolo ar trebui să-i convingă pe maghiari. „Mi s-ar părea corect ca UDMR, care este partenerul nostru în Partidul Popular European, să se abţină de a mai fi alături de socialişti şi de ALDE, cu atât mai mult cu cât PSD şi ALDE sunt de fapt paria familiilor lor politice şi, în mod evident, care calcă în picioare orice principiu care stă la baza funcţionării UE”, a declarat liderul liberal.

Președintele UDMR a declarat, marți, pentru Evenimentul Zilei, că nu a discutat cu Opoziția despre moțiune, că UDMR nu a semnat pentru depunerea ei și că nu au luat încă nicio decizie în privința votului.

În legătură cu aceste aspecte, Ludovic Orban a spus că „nu vreau să intru într-un schimb de replici în fața mediei”.

Se pare că Opoziția nici nu prea avea argumente deoarece chiar Ludovic Orban a declarat, marți seara, că textul moțiunii trebuie finalizat. Asta, în condițiile în care chiar liberalii spuneau că moțiunea va fi depusă miercuri. „Am mandatat liderii grupurilor parlamentare ai Partidului Național Liberal, ca împreună cu ceilalți parteneri din opoziție să finalizeze textul moțiunii de cenzură și să depună moțiunea de cenzură în cursul acestei săptămâni, astfel încât până la sfârșitul acestei săptămâni moțiunea de cenzură să fie depusă, să demareze procedurile pentru schimbarea acestui guvern care face un rău imens României”, a afirmat președintele liberalilor.

 

Te-ar putea interesa și: