Unul dintre aceștia, Oleksandr Dubinski, membru al partidului lui Zelensky, a transmis testul în direct pe internet.
David Arakhamia, liderul grupului parlamentar al Partidului prezidențial, a declarat în fața reporterilor că „vom merge la detectorul de minciuni”.
Potrivit presei de la Kiev, parlamentarii din respectiva comisie ar fi luat mită pentru a bloca o lege anticorupție care vizează reglementarea pieței imobiliare. Proiectul de lege nu a ajuns încă în fața plenului parlamentului ucrainean.
Miercuri, Zelensky a solicitat ca cei zece parlamentari implicați să efectueze testul poligraf.
Până în prezent, nici unul dintre parlamentarii nu a fost pus sub acuzare, dar organele judiciare au deschis o anchetă pe acest subiect după ce presa a atras atenția asupra acestei posibile încălcări a legii.
Dacă aceste verificări găsesc „chiar cea mai mică posibilitate ca parlamentarii să fi luat banii … atunci autoritățile anticorupție ar trebui să se ocupe de acești parlamentari”, a scris Zelensky pe Facebook.
După această declarație a Președintelui, Dubinsky, un membru al comisiei în cauză, a efectuat testul poligraf și l-a difuzat în direct pe internet.
“Ați votat împotriva acestui proiect de lege în schimbul unei șpăgi?” a fost întrebat acesta de un expert.
“A promis cineva să vă plătească pentru un vot împotriva acestui proiect de lege?” a continuat expertul, după ce parlamentarul a răspuns „nu” la prima întrebare.
Nu este clar dacă  toți parlamentarii implicați vor efectua testul cu detectorul de minciuni.
Zelensky, fost actor de comedie, a câștigat alegerile prezidențiale în primăvara acestui an având unui program care promitea eradicarea corupției.