Evenimentul Zilei > International > Președintele iranian îl provoacă pe Trump: Această Casa Albă suferă de tulburări mentale
Președintele iranian îl provoacă pe Trump: Această Casa Albă suferă de tulburări mentale

Președintele iranian îl provoacă pe Trump: Această Casa Albă suferă de tulburări mentale

Președintele iranian Hassan Rohani a acuzat astăzi Statele Unite de minciună atunci când a spus că vrea să negocieze cu Teheran după anunțarea sancțiunilor SUA împotriva ministrului de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif.

"Evident că minți" 

"În același timp, solicitați negocieri, sunteți în căutarea de a sancționa ministrul de externe! Este evident că mințiți", a spus Rohani, ale cărui observații făcute la un simpozion medical din Teheran au fost transmise în direct de televiziunea de stat. "Cel puțin ai fi putut aștepta ca lumea să vadă dacă spui adevărul sau minciuna", a adăugat ironic președintele iranian.  Aproape în același timp, consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, a spus că ușa a fost deschisă spre "negocieri reale" cu Teheranul. 

"Nașul terorismului" 

Președintele american Donald Trump, care acuză Iranul că dorește să achiziționeze arme nucleare și că este un "sponsor al terorismului", a anunțat ieri o nouă rundă de sancțiuni împotriva Republicii Islamice.

"Sancțiuni pentru ce?" a întrebat Hassan Rohani "să înghețe activele?" "Dar liderii noștri nu sunt ca cei din alte țări care au miliarde în conturi străine, așa că poate doriți să le impuneți sancțiuni, să le confiscaţi sau să le blocaţi conturile", a adăugat Rohani. "Această Casa Albă suferă de tulburări mentale și nu știe ce să mai facă", a concluzionat  el.