Președintele Iohannis anunță că va curge lapte și miere. Urmează investiții masive

Președintele Iohannis anunță că va curge lapte și miere. Urmează investiții masive Sursa foto Arhiva EVZ

Probleme la zi au fost dezbătute, astăzi, în cadrul ședinței de Guvern. Klaus Iohannis a anunțat măsurile.

Președintele Klaus Iohannis a făcut precizări după ședința de Guvern ce a avut loc astăzi. La începutul conferinței de presă, șeful de la Cotroceni a vorbit despre soarta celor 80 de miliarde de euro obținute de România după negocierile ce au avut loc la Bruxelles.

Iohannis a spus cu subiect și predicat că în România vor avea loc investiții masive la nivel de infrastructură. „Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanța cu acești bani. Ne dorim ca România să prospere, și asta se face prin investiții în domenii cu impact major. Facem prioritate zero din investițiile în infrastructură. Avem bani să construim autostrăzi, căi ferate, să investim în educație și în sănătate.

Românii vor beneficia de servicii la standarde înalte. Avem o șansă extraordinară cu aceste 80 de miliarde de euro și împreună cu Guvernul Orban vrem să fructificăm șansa asta cu banii obținuți în urma negocierilor de la Bruxelles”, a spus Iohannis referitor la banii pe care îi va primi România de la Uniunea Europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, președintele a răspuns la o întrebare ce privește atitudinea internațională față de China, țară responsabilă pentru răspândirea coronaviruslui. Întrebat dacă România se va coaliza cu statele care vor să sancționeze China, Iohannis a spus:

„Este evident că balanța geopolitică de putere se schimbă, ca și cea economică. Aceste lucruri ne afectează și pe noi, poate nu direct ca pe alții. Am luat act de această declarație, vom face propria evaluare, și diplomația română are capacitatea să dea un răspuns pe măsură la aceste schimbări geopolitice.”

Șeful statului a vorbit și despre deficitul bugetar și perspectivele majorări alocațiilor și pensiilor.

Suntem într-o situație foarte complicată din punct de vedere economic, bugetar și electoral. „Noi ne dorim sincer să creștem și alocațiile și pensiile. Dar de la dorință la putință e o cale mai lungă. În condițiile în care economia românească se contractă, ca și celelalte, veniturile la buget s-au diminuat semnificativ.

În loc de 3% deficit, vom avea probabil un deficit considerabil mai mare, deja am depășit deficitul calculat pentru întregul an.”