Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Croației susține că doar o negociere între SUA și Rusia va pune capăt războiului din Ucraina
Președintele Croației susține că doar o negociere între SUA și Rusia va pune capăt războiului din Ucraina

Președintele Croației susține că doar o negociere între SUA și Rusia va pune capăt războiului din Ucraina

Zoran Milanovic a declarat că livrarea de tancuri în Ucraina va prelungi conflictul. Președintele Croației susține și că, dacă nu va exista un acord între SUA și Rusia, lumea se va întrepta spre al Treilea Război Mondial.

Președintele Croației a declarat că livrarea de tancuri Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul acestei țări cu Rusia. Zoran Milanovic susține că dacă Washingtonul şi Moscova nu ajung curând la un acord, există riscul începerii celui de al treilea război mondial.

Ucraina a primit veşti despre o consolidare majoră a arsenalului său militar, Germania şi SUA anunţând că vor oferi Kievului tancuri Leopard 2 şi M1 Abrams. Această decizie va prelungi războiul. Toate tancurile, inclusiv cele ruse şi americane, ard la fel, iar oamenii care stau în ele fie sunt ucişi, fie reuşesc să scape“, a declarat Zoran Milanovic, agenţiei HINA.

Acord între SUA și Rusia

Președintele Croației spune că SUA și Rusia trebuie să poarte negocieri pentru încetarea războiului din Ucraina, pentru ca lumea să nu fie atrasă într-un conflict la nivel mondial.

„Războiul în Ucraina va dura până când Moscova şi Washingtonul se vor înţelege cumva să-i pună capăt, ceea ce este dificil şi îndepărtat. În asemenea discuţii nici Zagrebul, nici Berlinul, nici Parisul şi nici Bruxellesul nu vor fi consultate, dar dacă ele nu vor avea loc lumea va începe să se îndrepte încet către al treilea război mondial“, a mai spus președintele Croației.

Declarații ironice

Zoran Milanovic a ironizat și declarațiile șefei diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, care a spus în faţa Consiliului Europei că aliaţii occidentali trebuie să fie uniţi pentru că se află într-un război contra Rusiei.

„Poate că Germania este în război cu Rusia. Le urez succes de data asta, să se termine mai bine ca acum 70 de ani, dar noi nu suntem în război cu nimeni. Ea (n.red. Annalena Baerbock) ne spune că noi toţi suntem în război cu Rusia. Noi nu suntem, America este, noi suntem doar pioni“, a mai spus președintele Croației.

În timp ce premierul croat Andrej Plenkovic a susținut acordarea de sprijin militar Ucrainei, preşedintele Zoran Milanovic a fost împotriva unui astfel de ajutor şi a respins în luna noiembrie propunerea guvernului de la Zagreb ca ţara sa să participe la instruirea soldaţilor ucraineni în cadrul misiunii de asistenţă militară a UE, potrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: