Preşedintele clubului Dinamo şi BIOGRAFIA SÂNGEROASĂ care l-a făcut pe Cornel Dinu să spună sec: „UN CRIMINAL. Bine că nu ne-am intersectat.”

Preşedintele clubului Dinamo şi BIOGRAFIA SÂNGEROASĂ care l-a făcut pe Cornel Dinu să spună sec: „UN CRIMINAL. Bine că nu ne-am intersectat.”

Pornind de la o dezvăluire făcută de Cornel Dinu la pagina 195, în cartea autobiografică „Zâmbind din iarbă”, jurnalistul Costin Ştucan a dezgropat o poveste care arată că în fruntea clubului Dinamo a fost, la un moment dat, un om cu un trecut sângeros.

Conform prosport.ro, ofiţerul de securitate Nicolae Mihuţ a curmat vieţile a sute de români care se opuneau doctrinei Uniunii Sovietice. Pe scurt, personajul principal îşi părăseşte soţia şi copilul, ucide, torturează şi arestează români care fugeau de comunişti în munţi.

La un moment dat conduce şi clubul Dinamo. „Un criminal. Bine că nu ne-am intersectat. Până prin 1964, preşedintele clubului Dinamo era colonelul Mihuţ, tatăl (n.r. - adoptiv) actriţei cu acelaşi nume, Mariana, căsătorită cu Rebengiuc! Nu l-am cunoscut. Mai bine. Am auzit că se lăuda, adesea, că a stârpit „bandiţii“ din Munţii Făgăraşului, după război. De fapt a participat la distrugerea sângeroasă a rezistenţei naţionale din munţi”, scria Cornel Dinu în cartea autobiografică „Zâmbind din iarbă”, publicată în 2007.

„A fost în anturajul unor tovarăşi ilegalişti, cu care a participat la unele acţiuni de luptă împotriva trupelor de ocupaţie fascistă. După 23 august 1944 a îndeplinit diferite sarcini de partid, luând parte la o serie de acţiuni în care a dovedit curaj şi ataşament”, se arăta în 1964, în dosarul său de cadre al lui Nicolae Mihuţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

În aprilie 1945, Mihuţ era încadrat în Ministerul Afacerilor Interne cu funcţia de comisar ajutor. Documentele din arhivele CNSAS arată traseul acestuia: „La Severin, a deţinut funcţia de şef de birou şi, ulterior, şef al Serviciului de siguranţă judeţean Turnu Severin. În 1949, înfiinţându-se organele de securitate, i s-a acordat gradul de locotenent, rămânând în continuare în aceeaşi funcţie. În aceste munci, ofiţerul a luat parte la o serie de acţiuni de arestare a unor elemente care desfăşurau activitate duşmănoasă, cu care ocazie a dovedit curaj şi spirit de sacrificiu.”

Lui Mihuţ i se atribuie cel puţin cinci crime comise în Mehedinţi între 1946 şi 1949, conform descrierii făcută de Cicerone Ioaniţoiu în cartea „Rezistenţa anticomunistă din munţii României, 1946-1958”: „Doi tineri ţărani, din comuna Pristol, Constantin Vărzan şi Vasile Brutaru, au fost împuşcaţi de către jandarmul Mihuţ în noaptea alegerilor din 19-XI-1946, în pădurea Bistriţa de lângă Turnu Severin.”

De asemenea, în notiţele lui Cicerone Ioaniţoiu cu numele ofiţerilor de Securitate implicaţi în crimele comunismului, Mihuţ apare în Severin, Vâlcea, Argeş şi Cluj.