"L-am rugat pe Vladimir Putin să analizeze posibilitatea pentru ca Moldova să devină observator în cadrul Uniunii Vamale. Consider că este un pas bun, pentru ca noi să obținem informații din toate părțile”, a precizat Dodon.

Dodon a anunțat că a venit cu inițiativa semnării unui Memorandum de colaborare dintre Moldova și Uniunea Vamală. „Noi ne-am înțeles ca, în următoarele săptămâni, să începem consultările ca în următoarele luni să semnăm un astfel de Memorandum. El nu va anula alte acorduri pe care Moldova le-a semnat cu alți parteneri, dar acesta va fi primul pas spre apropierea cu Uniunea Vamală”, a recunoscut Igor Dodon.

Vladimir Putin a confirmat faptul că tema procesului de integrare la Uniunea Vamală a fost discutată în cadrul întâlnirii cu omologul său de la Chișinău. „Știu că, astăzi, președintele Dodon s-a întâlnit cu președintele Uniunii Vamale. Sper că vom putea obține anumite înțelegeri în această direcție, pentru a mări posibilitățile colaborării”, a conchis președintele rus, potrivit agora.