Presa din Austria a lansat un nou atac la adresa lui Karl Nehammer. Cine este de vină, de fapt, pentru valul de migranți

Presa din Austria a lansat un nou atac la adresa lui Karl Nehammer. Cine este de vină, de fapt, pentru valul de migranțiKarl Nehammer. Sursa foto: Arhiva EVZ

Presa din Austria lansează încă un atac la adresa lui Karl Nehammer. Cancelarul austriac s-a opus aderării României la Spațiul Schengen din cauza migranților, dar jurnaliștii au arătat care sunt țările responsabile pentru numărul crescut de persoane care trec granița ilegal.

Una dintre cele mai importante publicații din Austria a arătat că minorii care nu au fost însoțiți suferă cel mai mult de brutalitatea traficanților. În plus, ei au primit rele tratamente și din partea polițiștilor de frontieră. Cei mai mulți minori vin din Siria și nu au nici acte și nici aparținători. Așadar, ei stau în centrele de refugiați până când devin prada traficanților de persoane.Frontex a raportat că cele mai mari valuri de migrație au avut loc în anii 2015 și 2016. Peste jumătate dintre cei 300.000 de imigranți au venit pe ruta balcanică. Ei au trecut prin Serbia unde tranzitul a crescut în acea perioadă cu peste 100%. Persoanele care trec granița ilegal se îndreaptă ulterior spre Ungaria pentru a ajunge în Austria, Germania sau în țările nordice.

Uniunea Europeană a demarat controale privind traficul de persoane

Autoritățile întreaga Europă  au demarat mai mai multe controale, în perioada 24-30 octombrie, care au vizat traficul de arme de foc, traficul de droguri, traficul de migranți și traficul de ființe umane. Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilelor de acțiune comună (JAD) coordonate de EMPACT. Țările care au coordonat cele două fluxuri de activități au fost Spania și Austria. Activitățile au inclus controale privind frontierele externe ale statelor UE, dar și operațiuni speciale. Europol a ajutat acest demers prin oferirea de informații pentru autoritățile implicate.

La aceste acțiuni au participat 34 de țări din toată Europa. Ele au fost sprijinite de agențiile UE și de organizațiile internaționale. În urma investigațiilor privind traficul de persoane, 254 de persoane au fost arestate. În plus, au fost indentificate 910 potențiale victime.

Autoritățile au găsit persoane care sunt suspecte de exploatare sexuală a copiilor în Croația. Persoana în cauză ar fi ademenit, în principal, minori. Acesta s-ar fi folosit de rețelele de socializare. Autoritățile au indentificat 16 victime dintre care 14 sunt minori. În aceste controale au fost implicați 18.430 de polițiști și au fost deschise 205 de cazuri noi, arată Europol.