Evenimentul Zilei > International > Presa de la Budapesta acuză persecuții împotriva minorității maghiare din Ucraina: „Un nivel de cruzime fără precedent”
Presa de la Budapesta acuză persecuții împotriva minorității maghiare din Ucraina: „Un nivel de cruzime fără precedent”

Presa de la Budapesta acuză persecuții împotriva minorității maghiare din Ucraina: „Un nivel de cruzime fără precedent”

Autoritățile ucrainene efectuează o mobilizare masivă a etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia, acuză un organ de presă maghiară, citat de agenția rusă de presă TASS. Prin această mobilizare, Ucraina intenționează să-și acopere pierderile suferite în războiul împotriva Rusiei.

O publicație naționalistă din Ungaria, Pesti Sracok, preluată de presa din Rusia, susține că a asistat la acte de persecuție împotriva minorității maghiare din Transcarpatia, Ucraina. Conform agenției de presă TASS, care preia informațiile, în această regiune, autoritățile de la Kiev au inițiat o campanie de recrutare a cetățenilor de etnie maghiară. Scopul este de a acoperi pierderile suferite de Ucraina pe frontul din Donbas.

Agenția de presă TASS susține că o echipă de filmare de la Pesti Sracok s-a deplasat în Transcarpatia und ear fi asistat la acțiuni de mobilizare forțată. Reprezentanții publicației mai spun că înrolarea în armata ucraineană „aproape că poate fi numită răpire” de oameni.

Aceștia au relatat că în piața din orașul Beregovo au fost ridicate 70 de persoane, de autorități și duse la centrele militare. Mai mult, citând surse locale pe care nu le nominalizează, până la primăvară autoritățile ucrainene intenționează să recruteze 10.000 de persoane din Transcarpatia. Pesti Sracok vorbește și despre persecuții la adresa populației maghiare.

„În plus, persecuția și confiscarea proprietăților care aparțin maghiarilor rămași a atins în Transcarpatia un nivel de cruzime fără precedent”, a relatat Pesti Sracok, conform site-ului Vesti din Rusia.

Viktor Orban, un apropiat al lui Vladimir Putin

Guvernul de la Budapesta, condus de Viktor Orban s-a declarat în mai multe rânduri în favoarea Rusiei. De altfel, încă din primele zile ale războiului din Ucraina, au apărut speculații conform cărora Ungaria ar fi intenționat să preia Transcarpatia, dacă armata lui Vladimir Putin ar fi avut succes pe front și ar fi înlăturat guvernul de la Kiev.

Ulterior, Viktor Orban s-a pronunțat în mai multe rânduri pentru ridicarea sancțiunilor impuse regimului Putin. Mai mult, deși Ungaria este membră a NATO și a Uniunii Europene, oficiali maghiari au vizitat Moscova și au încheiat diferite înțelegeri bilaterale, în special în domeniul energiei.

Viktor Orban a început să-și mai schimbe discursul abia după ce Rusia a înregistrat înfrângeri pe frontul din Ucraina.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: