Presa britanică: Hoţii români fură aproape 30 de milioane de lire pe an, din bancomate

Presa britanică: Hoţii români fură aproape 30 de milioane de lire pe an, din bancomate

Jurnaliştii britanici scriu că românii sunt responsabili pentru aproape 92% din numărul total de fraude din bancomatele din Marea Britanie. Iar mulţi dintre cei arestaţi provind din oraşul Bacău.

"La nouă din zece bancomate piratate, vinovaţii sunt români. În fiecare an, prejudiciul se ridică la 30 de milioane de lire. Hoţii vin în Marea Britanie cu scopul de a frauda bancomatele şi folosesc echipamente sofisticate", scria aseară Daily Mail. Hoţii români, pasionaţi de skimming Poliţia britanică se mai laudă că în ultimele trei luni din 2011 a reuşit să prindă 120 de hoţi specializaţi în frauda electronică, iar majoritatea provenea din Bacău. În ceea ce priveşte metoda aleasă de hoţii români - preferată rămâne skimming-ul - ataşarea unor dispozitive electronice pe bancomate, care citesc parolele şi datele de cont ale celor care folosesc ATM-urile respective. Chiar dacă se foloseşte tehnologie avansată, montarea acestor dispozitive nu durează mai mult de un minut pentru un profesionist. Se mai estimează faptul că, din contul fiecărui păgubit se sustrag aproape 500 de lire. "Aceşti infractori caută să se perfecţioneze, pentru a învinge tehnologia mereu actualizată a băncilor de a-şi proteja clienţii", spune unul dintre detectivii intervievaţi de jurnaliştii de la Daily Mail. Şi, chiar dacă perfecţionarea sistemelor de protecţie bancară a redus aceste fraude cu 12%, de la 33,2 milioane de lire, în anul 2010, la 29,3 milioane de lire - anul trecut, autorităţile britanice avertizează că, în acest moment, peste 1.000 de hoţi români operează pe teritoriul ţării lor.

Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice, poliţia britanică estimează că aceste furturi vor creşte şi că hoţii români vor profita din plin de acest eveniment care va atrage un număr record de turişti în Marea Britanie.

Ne puteți urmări și pe Google News