Premierul Victor Ponta a trimis un mesaj de condoleanțe după moartea lui Ariel Sharon

Premierul Victor Ponta a trimis un mesaj de condoleanțe după moartea lui Ariel Sharon

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe poporului israelit şi familiei fostului premier Ariel Sharon, decedat azi, la vârsta de 85 de ani, după ce se afla în comă, din 2004, ca urmare a unui atac vascular cerebral.

"Am primit cu mare tristeţe vestea că un mare om politic şi strateg militar al Statului Israel a trecut în nefiinţă. Ariel Sharon a fost un adevărat lider, luptând pentru ţara sa atât pe front, ca militar, dar şi ca lider politic şi prim-ministru. Doresc să transmit expresia profundei mele compasiuni faţa de familia îndurerată şi poporul israelit şi să le adresez acestora sincere condoleanţe", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Ariel Sharon, fost prim-ministru şi unul dintre fondatorii statului israelian avea 85 de ani. Vestea morţii sale a fost anunţată de surse din cadrul familiei, citate de postul de radio al armatei israeliene. Sharon s-a stins din viaţă în Clinica Chaim Sheba din Tel Hashomer, în apropiere de Tel Aviv.

Guvernul va organiza funeralii de stat, la care vor fi aşteptaţi actuali şi foşti lideri din întreaga lume. Trupul lui Sharon va fi depus la Knesset, înainte de înmormântarea ce va avea loc la ferma sa Negev, alături de soţia sa, Lily, care a murit în anul 2000.

Ne puteți urmări și pe Google News