Evenimentul Zilei > Sport > Premierul Ungariei vrea să-l recruteze pe Gică Hagi. Oferta șocantă primită de „Rege”
Premierul Ungariei vrea să-l recruteze pe Gică Hagi. Oferta șocantă primită de „Rege”

Premierul Ungariei vrea să-l recruteze pe Gică Hagi. Oferta șocantă primită de „Rege”

În vârstă de 55 de ani, Gică Hagi s-a retras de panca tehnică a echipei sale, FC Viitorul, dar nu duce lipsă de oferte.

Una dintre ofertele pe care Hagi le-a primit, în calitate de antrenor, vine din partea grupării maghiare MOL Vidi. Astfel, prezentanții formație din Ugaria l-ar fi contactat pe fostul mare decar al naționalei României, căruia i-au propus să preia echipa. Deși pare un lucru suprinzător pentru mulți, lucrurile nu stau deloc așa.

Gică Hagi nu este străin de acest club. Se află în relații strânse cu MOL Vidi, după ce l-a vândut acolo pe francezul Lyes Houri, la începutul acestui an.

Un alt aspect interesant este faptul că în transferul lui Hagi s-ar fi implica și Viktor Orban, premierul Ungariei. Politicianul este încântat de faptul cum Hagi a reușit să ridice la un nivel înalt Academia de la Ovidiu, potrivit ziare.com. De altfel, lui Hagi i s-a transmis personal rugămintea șefului Executivului de la Budapesta. La gruparea MOL Vidi este legitimat, în prezent, un român: Adrian Rus.

Hagi, șocat de un jucător de la Viitorul

Recent, Gică Hagi a rămas cu gura căscată după ce unul dintre jucătorii săi, Louis Munteanu, care evoluează și în naționala U19 a României, a refuzat un transfer la o mare echipă din Italia.

Acesta a dat, astfel, cu piciorul unui transfer la AC Fiorentina! Oficialii trupei toscane au înaintat și o ofertă concretă pe adresa clubului, în valoare de 1.500.000 de euro, dar fotalistul a refuzat mutarea. „Nu-mi vine să cred! Nu am mai auzit așa ceva”, ar fi spus, Hagi, conform aceleiași surse.

După puțin timp, „Regele” a acceptat decizia familiei Munteanu și ar fi depășit momentul. În sezonul 2019/2020, Louis Munteanu a înscris trei goluri în Liga 1.

„Ca un jucător de 2002 să aibă trei goluri din cinci sau șase meciuri… Nimeni nu scrie în România de asta. Poate pentru unii e normal. Eu încă cred că sunt lucruri extraordinare. Nu am văzut în aceste săptămâni să vină cineva să facă un interviu cu Louis Munteanu.

Un jucător care explodează la vârsta lui, nu l-a întrebat nimeni de unde ai apărut, unde ai stat, ce îți place să mănânaci. Pentru mine e un păcat.

Îl ştiţi, de acum, pe Louis Munteanu. E în plină ascensiune. A marcat goluri în campionat. Ştiţi ce salariu are? 500 de euro pe lună! Acum însă trebuie să i-l măresc, să vedem”, spunea Hagi, sezonul trecut, despre Louis Munteanu.