Evenimentul Zilei > Sport > Premierul Scoției i-a stricat lui Ianis Hagi cheful de petrecere, mesaj după ce Rangers a devenit campioană
Premierul Scoției i-a stricat lui Ianis Hagi cheful de petrecere, mesaj după ce Rangers a devenit campioană

Premierul Scoției i-a stricat lui Ianis Hagi cheful de petrecere, mesaj după ce Rangers a devenit campioană

Ianis Hagi și coechipierii săi de la Glasgow Rangers au scos suporterii în stradă, fapt ce a stârnit furia premierului Scoției.

Glasgow Rangers, echipa la care evoluează și românul Ianis Hagi, a devenit campioana Scoției. O victorie extrem de importantă pentru formația pregătită de Steven Gerrard. Care a depășit problemele financiare din ultimii ani, care au dus la retrogradarea în liga a IV-a. Se întâmpla în anul 2012. Ultimul titlu câștigat de Rangers în Scoția a fost bifat în anul 2011. Așadar, după un deceniu, „alb-albaștrii” au triumfat din nou.

Este cel de-al 55-lea titlu din istoria clubului înființat în anul 1872. Câștigat în detrimentul marii rivale Celtic Glasgow (campioană de 51 de ori). Evenimentul a fost sărbătorit cum nu se cuvine pentru aceste vremuri de fanii lui Glasgow Rangers. Care au încălcat regulile restrictive impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus. Mii de suporteri au ieșit pe străzile din Glasgow pentru a se bucura de triumful favoriților.

Ianis Hagi, campion cu Glasgow Rangers. Fanii au ieșit în stradă

Momentul a fost aspru criticat de Nicola Sturgeon, premierul Scoției. Care i-a criticat pe suporteri, într-un mesaj postat pe contul de Twitter. Politiciana a făcut referire la cetățenii scoțieni care au respectat regulile în ultimul an. Și care acum s-au enervat când au văzut manifestația de bucurie a suporterilor lui Rangers.

„Împărtășesc furia oamenilor în legătură cu ceea ce se întâmplă acum. Toată lumea a făcut o mulțime de sacrificii în ultimul anul, iar acum, să vezi un grup de oameni care riscă să îți afecteze tot progresul, e frustrant și rușinos.” A scris premierul Scoției pe rețeaua de socializare.

Mesaj transmis de premier pentru polițiști

Nicola Sturgeon a postat în timp ce evenimentul era în desfășurare. Și le-a cerut forțelor de ordine să-și facă datoria și să le ceară fanilor să plece la casele lor.

„Este complet incorect pentru întreaga țara, iar polițiștii aveau oricum o misiune complicată. Vă rog să le cereți fanilor să plece acasă, Rangers!” A mai scris prim-ministrul. Care cu câteva ore înainte îi felicitase pe cei de la Rangers pentru performanță.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: