La nunta fiicei primarului Gheorghe Nichita, lider al filialei judeţene Iaşi a PSD, au participat câteva sute de persoane, între care miniştri, parlamentari de Iaşi ai PSD, şefi de instituţii şi oameni de afaceri, care au început să sosească la restaurant după ora 19.00, maşinile acestora fiind oprite de mai mulţi agenţi de pază la aproximativ 200 de metri distanţă de localul unde are loc petrecerea, transmite corespondentul MEDIAFAX. Invitaţii erau rugaţi să îşi spună numele, după care mai multe tinere verificau dacă aceştia figurează pe lista nuntaşilor.

Printre persoanele ale căror maşini au fost oprite înainte de a li se permite accesul către parcarea restaurantului s-au numărat şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, primarul Galaţiului, Marius Stan, dar şi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Potrivit unor surse din rândul participanţilor la petrecere, la eveniment a participat şi premierul Victor Ponta, care a ajuns la restaurant după ora 21.00.

De asemenea, printre nuntaşi s-au numărat şi vicepremierul Liviu Dragnea, miniştrii Doina Pană şi Gabriela Szabo şi senatorul Gabriela Firea, care a şi postat pe Facebook fotografii de la nuntă.

Sâmbătă după-amiază, la Biserica ”Sfântul Nicolae din Copou” a avut loc cununia religioasă a fiicei primarului Gheorghe Nichita, slujba fiind oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, împreună cu mai mulţi preoţi. Mai mulţi angajaţi ai unei firme de pază s-au aflat în faţa bisericii, iar în zonă au patrulat poliţişti locali îmbrăcaţi civil.

Cununia civilă a fiicei primarului Nichita a fost oficiată vineri după-amiază chiar de către edilul ieşean şi s-a desfăşurat în prezenţa a zeci de persoane. Cu o oră înainte de începerea ceremoniei de la Starea Civilă din Iaşi, în zonă şi-au făcut apariţia mai mulţi poliţişti locali, dar şi un echipaj al Poliţiei Rutiere. După cununia civilă, participanţii la eveniment s-au retras la o petrecere la un restaurant central din Iaşi.

În ultimele zile, în clădirea în care funcţionează Starea Civilă din Iaşi s-a făcut curăţenie generală. Au fost spălate ferestrele şi treptele instituţiei şi au fost aduse ghivece de flori care au fost aşezate în faţa clădirii. În ultimele zile, spaţiile verzi din jurul bisericii au fost curăţate de angajaţi din subordinea municipalităţii, iar în curtea lăcaşului de cult au fost aduse ghivece de flori.

Ilinca Nichita şi Cosmin Livezenu s-au cunoscut în urmă cu patru ani. Fiica cea mică a primarului este notar, în timp ce Cosmin Livezeanu lucrează în sistemul bancar.