Evenimentul ZileiInternationalPremierul Luxemburgului, spitalizat după ce a fost testat pozitiv. Era vaccinat cu prima doză AstraZeneca

Premierul Luxemburgului, spitalizat după ce a fost testat pozitiv. Era vaccinat cu prima doză AstraZeneca

Premierul Luxemburgului, spitalizat după ce a fost testat pozitiv. Era vaccinat cu prima doză AstraZeneca
Premierul luxemburghez Xavier Bettel a fost internat în spital duminică, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.
Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a fost internat, duminică, pentru o serie de teste şi analize suplimentare, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. Ca măsură de precauţie, Bettel va rămâne sub observaţie 24 de ore.
Xavier Bettel a fost testat pozitiv la coronavirus şi a intrat în izolare, în 27 iunie, la două zile după ce a participat la Consiliul European. În urmă cu o săptămână, presa locală scrie că Bettel, în vârstă de 48 de ani, avea simptome uşoare, inclusiv febră şi dureri de cap.

La 6 mai, premierul luxemburghez a fost vaccinat cu prima doză a serului de la AstraZeneca

În mod normal, el ar fi trebuit să primească a doua doză la 1 iulie. Un oficial al consiliului a spus că niciun alt lider nu a fost considerat a fi în pericol, deoarece au fost respectate regulile de distanțare fizică și au fost purtate măști.

Luxemburgul, care are o populație de 630.000 de locuitori, a înregistrat o creștere rapidă a infecțiilor cu Covid în ultimele 10 zile, 136 de persoane s-au dovedit pozitive sâmbătă, număr înregistrat ultima dată în țară la mijlocul lunii mai.

Primul ministru din Luxemburg – și al treilea din Europa – desclarat homosexual –  a jucat un rol important la summit, pe fondul criticilor puternice aduse unei noi legi din Ungaria care interzice materialele care promovează homosexualitatea sau schimbarea de gen în școli.

Bettel este un apărător puternic al drepturilor homosexualilor

Xavier Bettel on Twitter: "In over 70 countries I wouldn't be able to celebrate my third wedding anniversary 🎂today because I would be in jail or even worse. XB #EqualRights… https://t.co/eVsVjSYf2g"

Uneori călătorește cu soțul său în vizite oficiale de stat. El a spus înainte de summit că intenționează să-l provoace pe prim-ministrul dur al Ungariei, Viktor Orbán, în timpul ședinței. „Să fii învinuit la nivel național, să fii considerat a nu fi normal, să fii considerat un pericol pentru tineri – nu-ți dai seama că a fi homosexual nu este o alegere”, a spus Bettel.

„Dar a fi intolerant este o alegere. Aș rămâne intolerant la intoleranță și aceasta ar fi astăzi lupta mea … Îi voi spune că ceea ce face în țara sa este intolerant și că a fi gay nu este o alegere”.

Conflictul homosexualității cu pedofilia sau pornografia a fost greșit, a spus Bettel, la fel ca și stigmatizarea oamenilor.

„Nu m-am ridicat într-o dimineață după ce am văzut o reclamă la televizor a unei mărci … Nu așa funcționează viața. Este în mine, nu am ales eu. Și să te accepți este suficient de greu, deci să fii și tu stigmatizat – asta e prea mult ”, a spus premierul citat de Guardian.


Accesează: