„Terorismul islamist îşi înalţă capul în Europa, am avut dovada acestui lucru în oribila crimă comisă la Muzeul Evreiesc de la Bruxelles”, a declarat Netanyahu, într-o declaraţie retransmisă de postul de radio militar israelian.

„Mi se pare ciudat că ţările europene condamnă ferm această crimă, vorbind în acelaşi timp cu ambiguitate, chiar amical, despre un guvern cu Hamas, organizaţie teroristă care se dedă acestui gen de crime şi căruia îi face apologia”, a subliniat premierul israelian, citat de AFP.

Un francez „cu profil jihadist”, suspectat că este autorul atentatului de la Muzeului Evreiesc de la Bruxelles, din 24 mai, a fost arestat vineri, la Marsilia, în sudul Franţei. Atacul a provocat patru morţi, între care un cuplu de turişti israelieni.

Noul guvern palestinian de uniune naţională ar urma, cu condiţia să nu existe un dezacord de ultim moment, să depună jurământ în faţa preşedintelui Mahmoud Abbas, guvern format din personalităţi independente, pe care Israelul are intenţia să-l boicoteze.

Netanyahu a îndemnat comunitatea internaţională să „nu se grăbească” să recunoască un guvern palestinian susţinut de Hamas, scrie Agerpres.

La rândul său, secretarul de stat american John Kerry şi-a exprimat, într-o discuţie telefonică avută cu Mahmoud Abbas, îngrijorarea în legătură cu prezenţa Hamas în viitorul guvern