Premierul Erdogan a interzis Twitterul în Turcia. Uniunea Europeana denunţă cenzura

Premierul Erdogan a interzis Twitterul în Turcia. Uniunea Europeana denunţă cenzura

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a blocat, joi seara, accesul la Twitter. Decizia vine după ce pe reţeaua de socializare au fost postat mai multe imagini care îl compromit pe omul politic.

Premierul turc se află într-un scandal de corupţie de la începutul lunii decembrie, iar în martie au fost postate pe Twitter mai multe înregistrări care nu îl favorizau. Convorbirile telefonice, a caror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, arată cum premierul îi cere fiului său să ascundă sume mari de bani sau evoca un comision considerat insuficient, platit de un grup industrial. După ce acest scandal a izbucnit, premierul turc Recep Tayyip Erdogan, care conduce ţara din 2002, a interzis reţeaua de socializare. "Vom elimina Twitterul. Nu-mi pasă de ce ar putea să spună comunitatea internaţională", a declarat Erdogan, joi. "Vor vedea forta Turciei", a adaugat el. "Aceasta nu are nimic de a face cu libertatile", a insistat seful Guvernului turc. "Libertatea nu permite intruziunea in viata privata (...) sau spionarea secretelor de stat prin aceste mijloace", a continuat el. Uniunea Europeana denunta cenzura Comisarul european pentru noile tehnologii, Neelie Kroes, a denunţat anunţul blocării de către Turcia a accesului la Twitter. "Interdicţia asupra Twitter în Turcia este neîntemeiată, inutilă şi laşă", a declarat comisarul european.  "Poporul turc şi comunitatea internaţională văd în acest lucru o cenzură", a adaugat oficialul, exact pe contul sau de Twitter. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • MANDAT DE ARESTARE. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: "Hai, promite-mi că îmi dai banii!"
  • Kievul a dat un ultimatum de 3 ore autorităţilor din Crimeea pentru eliberarea comandantului marinei ucrainene| VIDEO
  • O româncă a dat în judecată Casa Regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta II, chemată la Tribunalul Bucureşti

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY de la Hollywood, despre un actor român: „L-am CĂLĂRIT ca pe un taur mecanic”. Ce i-a făcut mai exact | VIDEO
  • Caz ingrozitor. MODEL de 19 ani ucis de o boală oribilă. Medicii i-au refuzat un test vital GALERIE FOTO
  • TOP cei mai răi profesori. Este incredibil ce le-au făcut elevilor| GALERIE FOTO

Ne puteți urmări și pe Google News