Premierul din Republica Moldova, mesaj după atacul armat asupra prim-ministrului slovac

Premierul din Republica Moldova, mesaj după atacul armat asupra prim-ministrului slovac Atacator premierul Slovaciei. Sursa foto: X

Și Dorin Recean, premierul din Republica Moldova, s-a numărat printre înalții demnitari europeni care au condamnat tentativa de asasinat a premierului Slovaciei. Miercuri, prim-ministrul de la Bratislava a fost împușcat după ce participase la o întâlnire în orașul Handlova.

„Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre”, a fost mesajul pe care l-a transmis șeful Executivului de la Chișinău.

Dorin Recean

Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

„Profund întristat despre vestea privind incidentul în care a fost implicat premierul Robert Fico. Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre.

Premierul din Republica Moldova condamnă atacul din Slovacia

Îi doresc o recuperare rapidă și completă. Gândurile noastre sunt alături de poporul Slovaciei în această perioadă dificilă”, a mai scris prim-ministrul Dorin Recean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultimele informații sugerează ca Robert Fico e acum în operație, starea lui de sănătate fiind una extrem de critică.

Bărbatul care l-a împușcat pe prim-ministrul slovac s-a dovedit a fi originar din orașul slovac Levice. Acum este audiat de oamenii legii, care încearcă să afle motivele acestuia, potrivit TV Joj. Suspectul are 71 de ani.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat miercuri, în urma unei ședințe de Guvern la care a participat.

Nu se cunosc momentan detalii despre starea lui de sănătate și nici cine a fost atacatorul. Principalul suspect a fost reținut acum de poliție.

După ce a căzut la pământ, gărzile de corp ale premierului slovac l-au ridicat și l-au urcat de urgență într-o ambulanță sosită la fața locului.

Între timp, zona atacului a fost evacuată, iar forțele de ordine i-au evacuat și pe ceilalți membrii ai Guvernului prezenți alături de prim-ministru.

Presa locală mai scrie că două sau trei gloanțe l-ar fi lovit pe Robert Fico, în timp ce acesta a ieșit în mulțime. Gloanțele l-ar fi nimerit pe premier în piept și abdomen, ridicând suspiciunile unui atac premeditat.