Ministrul Sănătății, dr. Harsh Vardhan, a anunțat că a lansat primul lot de medicamente anti-Covid 2DG sub formă de pastile dezvoltat de Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării (DRDO).
DRDO 2-DG este un medicament care reduce dependența de oxigen. El a fost dezvoltat de DRDO și de Laboratoarele Dr. Reddy.
Aşadar, a fost lansat primul lot de medicamente 2-deoxi-D-Glucoză pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Medicamentul a fost dezvoltat de Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării (DRDO) în colaborare cu Laboratoarele Dr Reddy (DRL).
„Cu sprijinul DRDO și a conducerii ministrului Apărării Uniunii Rajnath Singh, acest medicament anti-COVID 2DG este primul nostru rezultat bazat pe cercetare în lupta împotriva Covid-19. Acesta va reduce timpul de recuperare și dependența de oxigen”, a declarat dr. Vardhan.
Medicamentul ar putea schimba jocul în lupta împotriva pandemiei: ajută la recuperarea mai rapidă a pacienților internați și reduce dependența de oxigen.
Conform unui raport PTI, rezultatele studiilor clinice au arătat că această moleculă ajută la recuperarea mai rapidă a pacienților spitalizați și reduce dependența suplimentară de oxigen. Un număr mai mare de pacienți tratați cu 2-DG au prezentat conversie negativă RT-PCR la pacienții cu COVID.
În aprilie 2020, în timpul primului val de pandemie, oamenii de știință INMAS-DRDO au efectuat experimente de laborator cu ajutorul Centrului pentru Biologie Celulară și Moleculară (CCMB), Hyderabad, și au constatat că această moleculă funcționează eficient împotriva virusului SARS-CoV-2 și inhibă creșterea virală.
Pe baza acestor rezultate, Organizația Centrală de Control al Medicamentului (CDSCO) pentru Controlul General al Medicamentelor din India (DCGI) a permis studiul clinic de fază II a 2-DG la pacienții cu COVID-19 în mai 2020.
Rezultate excelente şi în faza II de studiu
Dr. Harsh Vardhan a spus că sub conducerea prim-ministrului Narendra Modi, DRDO a jucat un rol important în lupta împotriva Covid-19: „Nu doar pentru India... sper că va servi în lupta împotriva Covid, la nivel global, în zilele următoare. Mulțumesc și felicit DRDO și oamenii de știință”. a mai adăugat el.
DRDO, împreună cu partenerul său industrial DRL, Hyderabad, a început studiile clinice pentru a testa siguranța și eficacitatea medicamentului la pacienții cu COVID-19.
În studiile de fază II (inclusiv dozarea) efectuate în perioada mai-octombrie 2020, medicamentul s-a dovedit a fi sigur la pacienții cu COVID-19 și a arătat o îmbunătățire semnificativă a recuperării lor.
Faza II a fost efectuată în șase spitale, iar faza II-b (variație a dozei) a fost efectuată la 11 spitale din toată țara. Studiul de faza II a fost efectuat pe 110 pacienți, informează indiatvnews.