Premieră în UE. Iohannis deschide o autostradă de 17,9 km

Premieră în UE. Iohannis deschide o autostradă de 17,9 km

După ce a participat la deschiderea metroului din Drumul Taberei, președintele României inaugurează, vineri, deschiderea tronsonului de autostradă Iernut-Chețani.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, vineri, la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Chețani, în județul Mureș, informează Administrația Prezidențială.

La inaugurare vor participa premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

De la ora 14.00, Klaus Iohannis va deschide traficului tronsonul de autostradă Iernut - Chețani

Ne puteți urmări și pe Google News

Lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania are o lungime de 17,9 kilometri și este construit de asocierea Astaldi – Max Boegl – Astalrom – Consitrans în baza unui contract în valoare de 437,63 milioane de lei. CNAIR a dat ordinul de începere pe acest proiect în mai 2016, scrie stiripesurse.ro.

În restul țărilor Uniunii Europene, șefii de stat și de guvern participă foarte rar la astfel de evenimente. Cu atât mai puțin cu cât autostrada Uernut-Chețani pare mai degrabă un ciot de autostradă decât un tronson a cărui lungime să justifice denumirea de „autostradă”.

„Pentru a putea fructifica în mod eficient oportunitățile tehnologice și de inovare ale industriilor viitorului, înainte de toate trebuie să oferim soluții credibile, cu efecte imediate, la problemele standard ale dezvoltării, cum ar fi cele care privesc rolul infrastructurii de transport”, declara în trecut Klaus Iohannis.

„Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperității, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, așa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic, dar, pe bună dreptate, și de cetățeni”, spunea șeful statului.

De asemenea, luna trecută, Iohannis declara: „Eforturile Guvernului, în acest moment, se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de infrastructură și acum vorbesc aici în special despre autostrăzi și căi ferate. Deci, autostrăzile sunt foarte, foarte importante în această fază și în acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni”.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce privesc investițiile în infrastructură rutieră