Nababii au loc de cinste în prima ligă din Anglia. Asta, datorită faptului că numai în această vară, majoritatea cluburilor au cheltuit per total 1,37 miliarde de euro doar pentru transferuri! S-au bătut noi recorduri pentru 13 cluburi, iar miercuri, în ultima zi de Mercato, s-au înregistrat mutări ce au depășit 182 de milioane de euro.

„Diavolii”, transfer-record

Suma cumulată este cu mult peste cea înregistrată în sezonul trecut, atunci când formațiile din Premier League cheltuiau împreună pentru transferuri puțin peste un miliard de euro. Ce-i drept, doar în acest an, toate echipele din prima ligă au avut contracte pentru drepturile TV, de șase miliarde de euro. Acum, o grupare din Anglia a cheltuit, în medie, suma de 70 de milioane de euro, bani destinați transferurilor.

Cel mai scump transfer din lume a fost făcut de Manchester United, prin aducerea lui Paul Pogba, de la Juventus, pentru circa 105 milioane de euro. La nivel de Premier League, podiumul topului este completat de John Stones (de la Everton la Manchester City – 56 de milioane de euro), Leroy Sane (de la Schalke 04 la Manchester City, pentru aproximativ 43 de milioane de euro).

Ierarhia transferurilor este completată, după Premier League, de Serie A din Italia (697 de milioane de euro), Bundesliga din Germania (543 de milioane de euro) și La Liga din Spania (472 de milioane de euro).