PREGĂTIRE PROFESIONALĂ: Echilibrează viaţa personală cu serviciul!

PREGĂTIRE PROFESIONALĂ: Echilibrează viaţa personală cu serviciul!

Vă răspunde MIHAI STĂNESCU, business-coach.

Am fost promovat în top management. Iniţial, m-am bucurat, pentru că-mi place munca mea, iar câştigul este substanţial. Însă nu mai am timp pentru familie. Ar trebui să-mi schimb jobul? Chiar vrei să-ţi schimbi slujba? Pentru că am impresia că întrebarea ta nu are legătură neapărat cu jobul în sine. Cred că întrebarea ar fi: „Cum să-mi dirijez eforturile astfel încât timpul personal/ dedicat familiei să fie în echilibru cu cel profesional?“. Iar aici sunt o mulţime de soluţii.

Mai jos vei găsi o listă de opţiuni pe care le poţi lua în considerare în această echilibrare a timpilor vieţii tale: - „îmi propun să termin ziua de lucru cu cinci minute mai devreme, zilnic, astfel încât să câştig 25 de minute săptămânal“; - „vreau să stabilesc minimum o seară pe săptămână în care să fac ceva special pentru/cu familia mea“; - „îmi doresc să ştiu cât timp are nevoie familia mea să petreacă alături de mine, ca după aceea să îl introduc ca prioritate în agenda zilnică“; - „accept faptul că sunt la început în noul job şi îmi propun ca în şase luni să dau un exemplu în companie prin modul în care-mi gestionez viaţa personală“.

Dintr-un alt unghi de abordare, este foarte probabil să te confrunţi cu un model de comportament organizaţional, în care cei mai buni profesionişti muncesc cel mai mult. Aici îţi sugerez să „scanezi“ cu atenţie activitatea zilnică a colegilor şi să observi care reuşeşte să contracareze acest model. Dacă ai un astfel de exemplu, află strategiile puse în joc de el/ea şi creează- ţi, la rândul tău, câteva tehnici de succes. În final, opţiunea de a lucra chiar cu un coach pe echilibrarea vieţii profesionale cu cea personală mi se pare extrem de validă. Iar această opţiune ţi-o transmit nu numai ca şi coach, dar şi ca profesionist care a apelat şi apelează la serviciile unui coach. Succes!

Ne puteți urmări și pe Google News