Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectul Capitalei avertizează că Sectorul 5 nu e „stat în stat”. Un nou scandal pe tema restricțiilor
Prefectul Capitalei avertizează că Sectorul 5 nu e „stat în stat”. Un nou scandal pe tema restricțiilor

Prefectul Capitalei avertizează că Sectorul 5 nu e „stat în stat”. Un nou scandal pe tema restricțiilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre decizia autorităților de la Sectorul 5, de-a impune noi restricții în timpul pandemiei.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat, miercuri că Primăria Sectorului 5 nu are un cadru legal pentru a lua decizii în privința programului magazinelor și măsuri locale de restricționare a circulației.

„Din punct de vedere decizional astfel de lucruri se pot lua în Comitetul local pentru Situații de Urgență, dar nu am văzut o astfel de decizie, ci am văzut o decizie a primarului. Și urmează să verificăm legalitatea ei.” A declarat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei, contră cu autoritățile de la Sectorul 5

Prefectul a mai anunțat că măsurile luate vor fi unele unitare, pentru întreg Bucureștiul. Neputând ca un sector să fie „stat în stat”. Iar autoritățile de la Sectorul 5 nu pot să decidă după ce program pot funcționa magazinele.

„Urmează să fie luate niște măsuri la nivel guvernamental pe care noi le vom aplică în mod unitar pe București sau București plus o parte din Ilfov, și astfel de demersuri nu fac altceva decât să creeze confuzie. Dar vom lucra pentru informarea oamenilor în așa fel încât să nu ajungem acolo. Din câte știu eu, nu are cum să schimbe Primăria Sectorului 5 programul magazinelor.”

În Sectorul 5 al Capitalei, condus de primarul Cristian Popescu „Piedone” au fost anunțate noi restricții. Ce vizează limitarea cazurilor de infectare cu coronavirus. Astfel, mallurile, supermarketurile, terasele, spălătoriile auto vor avea program doar între orele 7 şi 19 de luni până vineri, iar în week-end între orele 7 şi 15.

După ce program vor funcționa piețele agroalimentare

Pieţele agroalimentare se vor închide la 17 în timpul săptămânii, iar sâmbăta şi duminica la ora 15.

De la data de 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 se reduce programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

– Luni-vineri: mallurile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 şi 19.00
– Sâmbătă-duminică: mallurile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 şi 15.00

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

– Luni-vineri: 07.00 – 17.00
– Sâmbătă-duminică: 07.00 – 15.00

– locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00

Foto: inquamphotos/ Octavian Ganea