Scandalul pensiilor private ia o altă turnură. Predoiu aruncă bomba printre PSD-iști! Există o cârtiță!

Scandalul pensiilor private ia o altă turnură. Predoiu aruncă bomba printre PSD-iști!  Există o cârtiță!

Iureșul iscat de scandalul pensiilor private în pericol de naționalizare, pare dezamorsat. Declarații peste declarații, din partea Executivului, care suține sus și tare, că este o prostie, un zvon nefondat, un complot pus la cale de potrivnici! Numai că, vocea opoziției nu tace. Și le bagă dihonia în casă! Deputatul PNL, Cătălin Predoiu, dă de înțeles că în tabăra PSD există o cârtiță. Dacă nu mai multe!

Acuzat pe față, joi, de Premierul Sorin Grindeanu că a fost „răspândacul” știrii conform căreia Guvernul urmează să naționalizeze pensiile private, pentru a-și acopri un eventual deficit bugetar, Cătălin Predoiu a rispostat: „Am aflat despre această problemă de la oamenii puterii. Că se discută...”. După care a continuat: „Cum mass-media își protejează sursele, dați-mi voie să fac și eu același lucru!”.  În plus, și-a întârit declarația potrivit căreia se vehicula această informație, de câteva săptămâni, în ziarele economice. Ca om politic, însă, a pus totul în cârca PSD: „Atât liderul PSD Dragnea, cât și prim ministrul Grindeanu, nu au nici cea mai mică credibilitate și se ascund în spatele unor atacuri. Asta arată că sunt și fricoși și mult prea mici pentru funcțiile pe care le ocupă. Este un guvern mincinos, care are evident dificultăți să onoreze promisiunile electorale pe care le-a făcut”.

Radu Crăciun, primul care a difuzat știrea

Devine din ce în ce mai clar că Radu Crăciun, preşedinte şi director general al BCR Pensii, a fost primul specialist care a aruncat petarda pe piață. În plus, și el invorcă surse PSD. Așadar, în data de 31 martie, Ziarul Financiar găzduia părerea acestuia, care fusese postată, vezi bine, tot pe blog-ul personal. „Este pentru prima dată când un administrator de pensii private iese public cu ideea că în culisele puterii se discută varianta naţionalizării pilonului 2, în cazul în care va exista un derapaj bugetar major”, se preciza în articol. „Naţionalizarea fondurilor de pensii private din Ungaria şi Polonia a dus la pierderi certe în cel puţin două planuri: lasarea şi în viitor a pensionarilor la cheremul unui stat din ce în ce mai sărac şi văduvirea economiei naţionale de importante fonduri de dezvoltare. Nu pot decât să doresc decidenţilor români să stea departe de iluzia soluţiilor pe termen scurt, care produc daune ireparabile pe termen lung pentru cei care, prin impozitele pe care le plătesc, fac ţara să meargă”, opine atunci Crăciun.