Evenimentul Zilei > Actualitate > Precizări de la SRI în cazul lansării partidului Forța Națională
Precizări de la SRI în cazul lansării partidului Forța Națională

Precizări de la SRI în cazul lansării partidului Forța Națională

Serviciul Român de Informații precizează că la evenimentul organizat, sâmbătă, la Sinaia, de Mișcarea pentru o Europă Unită a Națiunilor și Libertăților, a contribuit, alături de Jandarmerie și Poliție, la asigurarea misiunilor de control antiterorist și control pirotehnic. Prezența ofițerilor serviciului secret nu a fost în calitate de invitați, ci petru că, la evenimentul în cadrul căruia a fost lansat Partidul Forța Națională, au fost prezenți europarlamentari, au specificat oficiali ai SRI.

Într-o precizare remisă mass-media, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a specificat: „La evenimentul organizat, sâmbătă, la Sinaia, de Mișcarea pentru o Europă Unită a Națiunilor și Libertăților, Serviciul Român de Informații a contribuit, alături de alte instituții din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (în speță, Jandarmeria și Poliția) la asigurarea misiunilor de control antiterorist și control pirotehnic, în vederea securizării spațiului destinat desfășurării evenimentului, dat fiind faptul că la manifestare participau și europarlamentari”.

Reacția SRI survine după ce europarlamentarul Laurențiu Rebega, liderul noii formațiuni politice – Forța Națională, gazda evenimentului,  a mulțumit SRI pentru că a sprijinit organizarea evenimentului de la Casino Sinaia. „Vreau să mulțumesc autorităților Ministerului de Interne, SRI și Primăriei Sinaia. În mod deosebit vreau să mulțumesc domnului colonel Daniel Croitoru de la SRI Prahova, domnului Teodor Bărbulescu, comisar- șef la Poliția Sinaia, domnului Adrian Iacob de la Poliția Rutieră Prahova și domnului primar Vlad Oprea”, a spus Rebega.

Forța Națională, un partid anti-occidental, eurosceptic și extremist, a fost lansat sâmbătă în România, cu ocazia conferinței internaționale intitulată „Europa noastră – Europa Națiunilor”.

Evenimentul a avut loc la Sinaia și la el au luat parte o serie de lideri ai partidelor, naționaliste, radicale și chiar extremiste europene, în frunte cu Marine Le Pen (foto), președintele Frontului Național din Franța. De față au fost și actorul Florin Zamfirescu și „Stegarul Dac”, reprezentanți ai Grupului pentru România (GPR).