Precizări de la DIPI. „Doi și-un sfert” neagă existența unor tranzacții dubioase cu locuințele conspirative

Precizări de la DIPI. „Doi și-un sfert” neagă existența unor tranzacții dubioase cu locuințele conspirative

După apariția, în „Evenimentul zilei” a articolului „Ipoteză-șoc în ancheta DNA la „Doi și-un sfert”. Case conspirative ale DIPI, vândute la prețuri mici unor oficiali”, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) ne-a transmis un punct de vedere în care infirmă existența unei asemenea situații.

Pe baza unor informații provenite de la surse bine informate, dar care doresc să își păstreze anonimatul, „Evenimentul zilei” a dezvăluit, în ediția de miercuri, că apartamente cumpărate la prețuri uriașe din fondurile speciale ale MAI, în scop informativ, au fost vândute, de fosta conducere a DIPI, cercetată, acum de DNA, la prețuri de chilipir, pe motiv că au fost deconspirate.

Față de cele relatate, DIPI ne-a transmis:

„Referitor la articolul publicat în cotidianul Evenimentul Zilei, ediţia din data de 20 aprilie a.c., sub titlul “Ipoteză-șoc în ancheta DNA la „Doi și-un sfert”. Case conspirative ale DIPI, vândute la prețuri mici unor oficiali”, Compartimentul Relaţii Publice este abilitat să vă transmită, în ataşament, următorul punct de vedere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă respinge ca total neadevărate aceste alegații atribuite unor așa-zise surse și infirmă existența oricărei asemenea situații.

Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă își exprimă întreaga disponibilitate de a răspunde, în limitele legii, oricăror solicitări privind propriile activități și asigură opinia publică și mass-media de respectarea întocmai a prevederilor legale care privesc organizarea și funcționarea sa”.

Fonduri secrete, folosite abuziv

Așa cum a dezvăluit, în premieră, „Evenimentul zilei”, în februarie, anul acesta, fosta conducere a DIPI a fost pusă sub urmărire penală după ce banii alocați pentru misiuni operative de fostul ministru al MAI, Gabriel Oprea, au fost deturnați pentru achiziționarea unui autoturism de lux Audi A8, folosit de fostul vicepremier.

Fostul șef al DIPI, chestorul Nicolae Gheorghe, este urmărit penal de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri. În același dosar, sunt cercetați fostul șef al Serviciului Juridic, fostul șef al Diviziunii Administrative și fostul adjunct al DIPI, chestorul Nelu Zărnică.