Prăjitură cu aluat răzuit. Rețeta pe care puțini o știu. Este foarte gustoasă

Prăjitură. Sursa foto: Youtube

Bucătarii au dezvăluit cum se prepară prăjitura cu aluat răzuit, o rețetă ideală pentru Crăciun și nu numai. Ai nevoie de foarte puține ingrediente și de câteva instrumente de gătit.

Prăjitură cu aluat răzuit sau prăjitură râioasă, așa cum se numea în trecut, se prepară foarte ușor și este extrem de gustoasă. Bucătarii au declarat că această rețetă este ideală pentru Crăciun, având nucă, exact ca și cozonacii. Nu uita să respecți toți pașii!

Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente:

Pentru aluat:

3 gălbenușuri + 1 ou întreg 250 grame unt – la temperatura camerei 150 grame zahăr praf de copt – jumătate pliculeț esență de vanilie făină aproximativ 500 de grame

Pentru umplutură:

3 albușuri 150 grame zahăr 100 grame nucă măcinată 200 grame magiun de prune sare esență de rom

Rețeta prăjiturii cu aluat răzuit

Aluatul e super simplu de făcut, pur și simplu punem toate ingredientele în afară de făină în bolul mixerului și începem să mixăm 4-5 minute, apoi adăugăm făina. Omogenizăm. Trebuie să avem un aluat care se desprinde de pe pereții bolului și nu se lipește de mâini. Păstrăm 1/3 din acest aluat (îl băgăm la frigider), iar pe restul îl punem în tavă (pe care o tapetăm cu hârtie de copt), întinzându-l pe toată suprafața acesteia cu degetele. Dăm de-o parte și ne apucăm de umplutură.

Sursă Youtube

Albușurile le batem spumă cu praful de sare și cu zahărul până obținem o bezea fermă. Dacă întoarcem castronul, nu trebuie să cadă. Notă! Albușurile trebuie să fie la temperatura camerei, iar bolul/ castronul în care facem bezeaua să fie foarte bine degresat. La fel și paletele mixerului/ telul, altfel n-o să ne iasă bezeaua. Adăugăm apoi nuca, magiunul și romul. Omogenizăm și întindem această cremă peste aluatul pe care tocmai l-am pus în tavă.

A venit momentul să răzuim aluatul peste prăjitură. Băgăm tot conținutul la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mediu, până începe să se rumenească frumos. Bucătarii te sfătuiesc să lași desertul să se răcească câteva ore și să îl tai felii. Rețeta ta este gata!, potrivit farfuriacolorata.ro.