Evenimentul Zilei > Actualitate > Poveştile concurenţilor de la „Dansez pentru tine”
Poveştile concurenţilor de la „Dansez pentru tine”

Poveştile concurenţilor de la „Dansez pentru tine”

De la jumătatea lunii aprilie, la Pro Tv, va începe cea de-a unsprezecea confruntare a visurilor în ringul de la "Dansez pentru tine".

Prezentatoarea Ştirilor Pro Tv din Sport Corina Caragea, cântăreaţă Corina Bud, Lavinia Parva (ex–Spicy), Roxana Ionescu, Florin Piersic jr, Costin Sforaru, actorul din serialul "Moştenirea", de la Pro Tv, Augustin Viziru, din telenovela "Iubire şi onoare", de la Acasă Tv şi Cove promit să-şi dedice următoarele luni din viaţa lor partenerilor lor de dans şi de vis.

Opt concurenţi vor încerca să-şi spună poveştile de viaţă în paşi de dans şi să convingă juriul şi telespectatorii că merită să-şi împlinească visurile.

CORINA BUD luptă alături de EDUARD IONUŢ VASILE care vrea să-şi ajute familia numeroasă să scape de sărăcie. Edi este un "copil mare într-un copil mic" care s-a maturizat mult prea devreme, copleşit de problemele familiei sale. Edi are o familie numeroasă formată din 9 membri, de curând această "îmbogăţindu-se" cu o pereche de gemene. Mama sa este acum în concediu postnatal, iar tatăl lucrează ca spălător de vase într-un restaurant. În plus, Edi vrea să-şi ajute şi fratele mijlociu care în urma unui accident la vârsta de 3 ani prezintă arsuri pe tot corpul şi are nevoie de o operaţie de grefare a pielii.

Edi a fost nevoit să muncească încă de când avea 10-12 ani pentru a-şi ajuta părinţii şi fraţii mai mici. A început cu împachetarea lenjeriilor de pat. Niciodată nu i-a fost ruşine cu munca sa, ci din contră, se simţea mândru că poate fi util. Apoi a lucrat într-un atelier de croitorie. A reuşit să meargă o perioadă în paralel şi cu munca şi cu şcoala, dar în cele în urmă, copleşit de probleme, a pierdut doi ani de şcoală. Edi a întrerupt cursurile Liceul Tonitza, secţia de Arte plastice, în clasa a X-a. Este foarte talentat, desenează şi pictează.

Acum, tânărul a ajuns să-şi ajute financiar familia din hainele pe care le creează şi le vinde pe internet şi din prestaţiile lui ca dansator.

LAVINIA PÂRVA şi DECEBAL NEGOIŢĂ luptă pentru ca fiul lui să învingă boala de care suferă. Decebal şi soţia sa şi-au dorit foarte mult un copil, aşa cum îşi doreşte orice familie tânără. Din păcate, primul lor copil s-a născut cu un cromozom în plus, cu Trisomia 21 – sindrom Down. A fost copleşitor pentru părinţi mai ales că Vlăduţ a fost diagnosticat şi cu o malformaţie la inimă, iar la vârsta de 9 luni a fost operat pe cord la Cluj. Operaţia a fost un succes.

Părinţii au făcut eforturi să-i ofere şansă lui Vlăduţ de a fi ca ceilalţi copii, dar nu este de ajuns. Este evaluat periodic şi evoluţiile lui sunt spectaculoase. Specialiştii spun că are foarte mari şanse să fie recuperat în aşa fel încât să ajungă un adult independent. În acest moment face doar terapie prin joc, de două ori pe săptămână.

Pentru a progresa, are nevoie de kinetoterapie, logopedie, terapie prin joc, ABA. Aceste şedinţe sunt costisitoare şi trebuie făcute zilnic pentru a avea rezultate, ceea ce este peste puterile părinţilor. Vlăduţ mai are un frăţior de un an şi jumătate, Matiaş Ioan. Decebal este inspector credite IMM, iar soţia sa sta acasă şi are grijă de cei doi copii. Nu au apartamentul lor, locuiesc într-un apartament ANL, cu 2 camere, închiriat de la primărie.

CORINA CARAGEA i s-a alăturat lui ŞTEFAN GHEORGHIU în competiţia "Dansez pentru tine" pentru a lupta pentru sora lui, Camelia, care a suferit un grav accident rutier pe când traversă stradă pe trecerea de pietoni. În urmă acestui accident Camelia a rămas imobilizată la pat şi este în continuare internată la secţia de Neuromotorie a Spitalului Mangalia. Ştefan vrea să lupte pentru sora lui pentru a-i putea plăti în continuare tratamentele şi şedinţele de recuperare. Stefan a rămas tot timpul alături de sora lui. A fost nevoit să renunţe la serviciu (era maseur terapeut) şi s-a dedicat în totalitate îngrijirii surorii lui.

Tot Stefan împreună cu mama lui îi susţin financiar pe cei doi copii ai Cameliei, Cristina şi Alexandru, deoarece soţul ei nu le oferă niciun fel de sprijin din cauza problemelor cu alcoolul. Mama lui Stefan este pensionara şi are un venit de 700 RON. Şi ea are probleme de sănătate. Tatăl lui Ştefan a decedat în urmă cu 10 ani, fiind bolnav de cancer. Ştefan susţine toată familia şi îl creşte ca pe copilul lui pe nepoţelul Cameliei (fiul Cristinei), în vârstă de 4 ani. Ştefan şi-a luat şi el viaţa în piept de tânăr, s-a susţinut fără probleme pe el şi toată familia lui şi ar face-o în continuare dacă nu ar fi fost accidentul Cameliei.

ROXANA IONESCU luptă alături de ŞTEFAN REBEJA pentru a scăpa familia acestuia de sărăcie. Ştefan provine dintr-o familie săracă, dar iubitoare şi caldă, iar Ştefan este genul de om care ar face orice pentru cei dragi, genul de om pentru care familia este sfânta. Familia lui a fost tot timpul săraca, fraţii lui mai mari au fost nevoiţi să emigreze, chiar şi Ştefan învaţa în România pentru ca să se poată întreţine, să nu fie o povară, ci din contră – să fie un sprijin pentru părinţii şi frăţiorul lui mai mic. Deşi tatăl lui a fost la un moment dat chiar primarul satului în care trăiesc, această perioadă n-a făcut decât să-i sărăceasca şi mai mult pentru că vorbim despre nişte oameni atât de cinstiţi încât au simţit că este de datoria lor să-i ajute pe toţi sătenii, să facă lucruri pentru comunitate din veniturile proprii. Stefan a luat viaţa în piept, învăţa, munceşte şi dansează şi nu regreta niciun moment că nu a putut ţine pasul cu colegii lui dansatori care şi-au permis profesori, antrenamente în străinătate, participări la concursuri.

GABRIEL COVEŞEANU va face echipă la "Dansez pentru tine" cu CLAUDIA ANAMARIA RAEA care doreşte să îi ofere mamei sale o locuinţă. Femeia a avut o viaţă plină de încercări şi suferinţe. În urma unei căsnicii eşuate a avut un băiat, Vali. Din dorinţa de a-i oferi o familie, s-a căsătorit cu un bărbat violent care a abuzat de băiat. În urma acestei căsnicii, femeia a avut-o pe Claudia şi pe fratele acesteia, Daniel. Când era în anul I de facultate, Vali s-a îmbolnăvit de schizofrenie paranoidă. A fost nevoit să renunţe la şcoală şi l-au internat într-un spital de boli mintale. După divorţ, mama a cumpărat o garsioniera, dar a fost nevoită să o vândă pentru a-l putea interna pe Vali într-un centru de specialitate. Mama a avut şi un accident de maşină în urma căruia a rămas paralizată în partea frontală a capului şi cu dureri ale spatelui şi picioarelor.

În prezent, Claudia şi mama ei trăiesc amândouă dintr-o pensie de boala de 600 lei şi pensia alimentară de 125 lei şi locuiesc în chirie. Ca să poată învăţa şi ca să-şi poată susţine mamă, Claudia lucrează într-un salon de masaj erotic. Nu-i este ruşine de meseria ei, dacă asta o poate face să-şi susţină mama şi să-şi urmeze visul de a face facultatea, de a-şi făuri o viaţă total diferită de a mamei ei, o viaţă în care să nu depindă de nimeni.

COSTIN SFORARU intra în competiţia visurilor alături de MĂDĂLINA CORDUNEANU care visează să-şi ajute mama bolnavă care a trăit o viaţă de coşmar până acum. Pentru mama Mădălinei, viaţa alături de soţul sau a fost un coşmar care a început înainte de a se naşte Mădălina. Bărbatul umbla mai tot timpul beat şi fără serviciu şi îşi agresa soţia zilnic. Chiar şi când era gravidă a lovit-o cu brutalitate şi din cauza asta era să facă avort. Au fost zece ani de teroare pentru Mădălina şi mama ei.

"Îmi aduc aminte că într-o zi când eram la grădiniţă m-a bătut… şi eram aşa, ca de vată, că nici nu puteam sta pe pat. A doua zi la grădiniţă mama m-a îmbrăcat cu ciorapei albi ca să nu mi se vadă vanataiele de pe picioare. La şcoală aveam note numai de FB. În clasa a III-a am luat un Bine şi m-a bătut de mi-au sărit ochelarii şi au zburat pe geam". Mădălina a stat la centrul de securitate, iar clasa a IV-a a făcut-o la domiciliu, deoarece profesorilor le era frică de tatăl ei care venea la şcoală şi îi ameninţa cu cuţitul. A schimbat patru şcoli, iar când a avut posibilitatea să se ducă la lotul naţional de gimnastică ritmică, tatăl ei nu şi-a dat acordul pentru a putea pleca în străinătate.

De când părinţii ei s-au despărţit, Mădălina şi mama ei locuiesc cu chirie într-o garsonieră modestă. Tatăl sta şi acum în apartamentul lor de trei camere iar procesul de partaj al bunurilor comune durează deja de 4 ani. Mama a muncit la fabrica de mobilă până când s-a îmbolnăvit, acum 10 ani. Madalina munceşte, învaţa şi are grijă de mama ei pe care trebuie să o ducă chiar şi la baie şi cu toate astea nu-şi pierde curajul, îşi doreşte s-o ştie pe mama ei în siguranţă, pentru a-şi continua viaţa, în care deocamdată este hotărâtă să nu implice niciun bărbat.

AUGUSTIN VIZIRU va dansa în competiţia visurilor cu AURORA TONEA care îşi doreşte să lupte pentru familia ei zguduită de drame şi neputinţe. Părinţii Aurorei s-au certat mult când aceasta era copil, iar din cauza alcoolului, ea şi sora ei asistau la scene de groază, pline de violenţă şi vorbe urâte de care avea parte mama lor. După ani de chin, mama Aurorei a decis să-şi părăsească soţul, iar Aurora a încercat să-i fie alături în nouă viaţă. Mama ei a întâlnit un bărbat bun alături de care a construit o familie armonioasă în care a apărut şi un copilaş, Mario care a dat sens şi veselie vieţii lor.

În timp ce Aurora era plecată la muncă în Olanda, în viaţa mamei ei se petrecea o mare tragedie. Soţul ei, tatăl lui Mario, a murit lovit de fulger şi a lăsat în urmă fără niciun sprijin o femeie îndurerată şi un băieţel de 5 luni. Când a revenit în ţară, Aurora abia şi-a mai recunoscut mamă care era distrusă atât fizic, cât şi psihic. S-a îmbolnăvit pe sistem nervos, a făcut o depresie foarte urâtă şi nu a mai putut locui în casa unde îşi găsise liniştea deoarece omul care îi oferise dragoste nu mai există. S-a mutat la mama ei care putea să mai aibă grijă şi de cel mic şi să o susţină moral şi pe mama Aurorei, însă după puţin timp, bătrâna a murit lăsându-i din nou singuri pe cei doi. Au urmat momente cumplite pentru mama Aurorei căreia i se sfâşie sufletul când vede că aceasta nu mai reacţionează în nici un fel şi că e cufundată în durere.

Tatăl Aurorei a fost grav bolnav, dar cu ajutorul tratamentelor şi citostaticelor s-a pus pe picioare. În continuare are probleme cu alcoolul. Sora Aurorei a avut în trecut probleme cu drogurile. În urma unui tratament a reuşit să scape de acest viciu. Aurora îi iubeşte şi îi ajută pe toţi, chiar şi pe tatăl ei.

FLORIN PIERSIC JR şi ALINA ATODIRESEI vor lupta în paşi de dans pentru că familia Alinei să iasă din sărăcie şi să trăiască fără grijă zilei de mâine. Deşi au început doar cu "o pătură în geam, două furculiţe, două linguri şi câteva oale", părinţii Alinei au reuşit să facă din căsuţa lor un cămin pentru cele două fiice. Tatăl Alinei a lucrat ca mecanic auto şi din cauza condiţiilor vitrege de muncă, frig, ploaie, s-a îmbolnăvit. În urmă cu trei ani a fost operat de hernie şi apoi n-a mai putut să continuie această meserie. Acum lucrează ca şofer, dar fără carte de muncă şi datorită noii meserii este nevoit să plece mult din ţară. Tatăl are şi un ulcer care din când în când nu-i dă pace şi familia stă cu grija lui, pentru că este mai mereu pe drumuri.

Viaţa familiei s-a schimbat complet din cauza problemelor financiare apărute imediat după operaţia tatălui. Au făcut un împrumut bancar pentru a renova locuinţa unde stau. Apoi a trebuit să vândă maşina familiei pentru a reuşi să se descurce. Mama Alinei se ocupă de bucătărie şi de băi la firma unde lucrează. Şi ea are probleme de sănătate. A fost operată de varice la piciorul drept, iar acum are nevoie de o intervenţie şi la piciorul stâng. Varicele cu cât se întind pe picior, cu atât mersul îi devine greoi, statul în picioare la muncă tot mai greu.

Familia Alinei este foarte unită, se susţin unii pe alţii, iar Alina îşi doreşte să nu le lipsească nimic. Alină munceşte şi ea, se poate întreţine, dar îşi doreşte să fie toţi împreună, tatăl să nu mai trebuiască să plece şi să-şi continuie viaţa fără griji.