Vârful Pietrei, o regiune de o frumusețe uimitoare, situată la granița a două comune din județul Prahova, a devenit din ce în ce mai atractivă pentru turiști și în special pentru căutătorii de comori care-i știu legenda și pentru pasionații de off-road.
Se spune că în zona Vârfului Pietrei, printre coline și pe cărările dificil accesibile, înconjurate de o vegetație deosebită, se află o construcție subterană. Aceasta ar fi fost folosit de soldații în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a se ascunde.
Vârful Pietrei, un loc plin de legende
Această regiune nu doar că oferă o panoramă uimitoare, ci este și învăluită în povești și legende. Se spune că pe aceste meleaguri ar putea fi ascunsă o comoară. Așa că, un grup de căutători de metale au pregătit echipamentul necesar pentru a începe căutările.
Chiar și actorul George Frîncu a fost captivat de potențialul acestei regiuni. Cu umorul său caracteristic, s-a aventurat în zona Vârful Pietrei, fiind convins că va descoperi comoara despre care se tot vorbește pe ulițele satului.
„Este un mod de relaxare. Uităm de toate grijile şi toate zăpăcelile cotidiene. Vreau să spun că o zi stăm, adică în jur de 10 dimineaţa suntem aici şi ajungem acasă la 8-9 seara. Vreo 15 km pe zi”, a spus actorul.
Traseul ce pornește din localitatea Tisa și urcă către Vârful Pietrei se întinde pe o distanță de peste un kilometru. Drumul este accidentat, ceea ce face călătoria să fie o adevărată provocare. Accesul în această zonă este posibil doar cu mașini de teren sau cu ATV-uri.
Soldații din cel de-al Doilea Război Mondial se ascundeau aici
Bordeiul discret și bine camuflat în mijlocul acestor dealuri reprezintă o altă atracție distinctivă a zonei. Localnicii din zonă susțin că acest bordei ascuns printre versanți a servit drept refugiu pentru soldații din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.
Acesta poate, de asemenea, să fie un punct de observație strategic, oferind o panoramă asupra tuturor localităților din jur.
La o mică distanță de Vârful Pietrei se află Vârful La om, din Munții Piatra Craiului. E cunoscut și sub denumirea de Piscul Baciului, cu înălțimea de 2.238 m, fiind cel mai înalt din acești munți.