Povestea vieţuitoarelor din apele Pacificului

Povestea vieţuitoarelor din apele Pacificului

Animal Planet prezintă astăzi un nou sezon al documentarului „Parcul animalelor pe Coasta de Vest”, realizat de Ben Fogle şi Kate Humble.

Animal Planet prezintă astăzi, de la ora 21.00, cea de-a patra serie a documentarului „Parcul animalelor pe Coasta de Vest”. Cei doi prezentatori, Ben Fogle şi Kate Humble, pornesc în largul coastei Californiei, pe urmele speciilor sălbatice din Oceanul Pacific, cum ar fi caracatiţa uriaşă, ţestoasa verde, delfinii sau leii de mare.

Alături de oamenii de ştiinţă, ei fac eforturi să monitorizeze cel mai mare animal din lume, balena albastră, însă îşi riscă şi viaţa pentru a salva un pui de şoim călător de pe podul Bay Bridge, din San Francisco. Telespectatorii vor putea urmări şi atacul unui mare rechin alb asupra unei foci-elefant.

Vidra, în lupta pentru supravieţuire

În primul episod al noii serii, principala specie de studiu pentru cei doi realizatori este ţestoasa verde uriaşă. Cel de-al doilea episod are în prim-plan lupta unei vidre pentru supravieţuire, iar în episodul trei, Kate se întâlneşte cu un condor californian, în timp ce Ben se distrează cu delfinii.

Aventura celor doi continuă cu un rechin, care este capturat în larg, iar o vidră este eliberată în sălbăticie. Ben Fogle, un cunoscut realizator al postului de televiziune BBC, s-a impus în urma implicării în mai multe producţii, printre care „Countryfile”, „Extreme dreams with Ben Fogle” sau „Animal park”.

Partenera sa, Kate Humble, este specializată în programe cu animele sălbatice şi ştiinţă.În 1990, şi-a început cariera ca actriţă, în producţia TV „Viaţa secretă a lui Ian Fleming”, iar mai târziu a ales să lucreze ca cercetător pentru BBC. În august 2009, Kate Humble a călătorit în Orientul Mijlociu pentru a realiza documentarul „Traseul tămâii”.

DELFINII

Lecţii de viaţă

Delfinii sunt mamifere marine înrudite cu balenele şi marsuinii. Oamenii de ştiinţă colaborează cu doi dintre ei pentru a le asigura supravieţuirea. Există în jur de 40 de specii, în 17 genuri diferite, şi variază ca dimensiune de la 1,2 m şi 40 kg până la 9,5 m şi 10 tone.

Ne puteți urmări și pe Google News