Românca s-a născut la Reghin, județul Mureș, acolo unde a urmat clasele primare, gimnaziale, iar apoi liceul Petru Maior, la profilul matematică-informatică. După absolvirea liceului, în urmă obținerii unei burse în SUA, a urmat studiile universitare la Ohio Wesleyan University.
Dana Bucin, după absolvirea liceului, în urmă obținerii unei burse în SUA, a urmat studiile universitare la Ohio Wesleyan University. În prezent, este licențiată să practice dreptul în patru state: Connecticut, New York, Massachusetts și Districtul Columbia. În privința dreptului imigrărilor, care este de natură federală, este licențiată pe întreg teritoriul SUA și la orice consulat SUA din lume.
A intrat în avocatură la o firmă mică, a urcat în carieră pas cu pas, iar din ianuarie 2017 lucrează la o firmă cu peste 100 de avocați. Firma are șase birouri, în Connecticut, Boston și New York, „Murtha Cullina LLP”. Aici este parteneră și Șefa Departamentului de Imigrări.
Dana Bucin primit titlu de „Avocatul Anului“ în Connecticut
Este cea mai înaltă distincție oferită de Baroul din Connecticut avocaților săi. La nivel local, Dana Bucin este implicată în mai multe organizații. Cum ar fi camere de comerț și consilii de afaceri externe care se ocupă cu dezvoltarea economică și schimburile comerciale internaționale, printre care World Affairs Council of Connecticut, MetroHartford Alliance Global Business Council și Central and East European Network. În 2018, a fost desemnată Consul Onorific al României.
Sursa foto: Facebook
„Americanii sunt altcumva, greu de înțeles dacă vii la o vârstă la care nu poți interacționa cu ei. În principiu, ei sunt un popor deschis, prețuiesc libertatea foarte mult și te lasă să te exprimi. Nu îți pun piedici, nu te sabotează, te lasă să arăți ce poți, ce ești capabil să faci”, a declarat Dana Bucin.
A urmat succes după succes
Pentru Dana Bucin a urmat un pas important în evoluția sa profesională. Astfel, a ajuns să lucreze pentru o companie gigant. Şi-a deschis cu ușurință calea către vârful carierei sale.
„După aproximativ jumătate de an, am cerut permisiunea de a adăuga practica în Dreptul Imigrației la portofoliul meu, alături de celelalte dosare. Și mi-au permis să fac asta. Acesta este un exemplu concret al mentalității americane: vii cu entuziasm, cu un plan, explici strategia și viziunea ta, și dacă ești dedicat, ei te susțin”, a mai sus Dana Bucin.
Dana Bucin a devenit și consul onorific al României în statul american. Acum, ea îi ajută pe conaționalii săi, fie că sunt imigranți, studenți veniți în America. Rămâne însă la fel de modestă precum era liceana de acum 25 de ani, dintr-un mic orășel de provincie.
„Sunt foarte mulți români în afara granițelor care vor să ajute. Chiar vreau să inspir. Dacă ceva din ce am făcut eu poate inspira și ar trebui să poată, pentru că nu sunt lucruri de Hercule”, a mai spus Dana Bucin.