Evenimentul Zilei > International > Povestea INCREDIBILĂ a bebelușului salvat dintre RUIENELE din Nepal
Povestea INCREDIBILĂ a bebelușului salvat dintre RUIENELE din Nepal

Povestea INCREDIBILĂ a bebelușului salvat dintre RUIENELE din Nepal

Când a văzut că i s-a dărâmat casa, Rasmila Awal a strigat la vecini după ajutor. Nu avea decât un gând: oare copiii ei au supraviețuit? Văzând ruinele care au rămas în jur, s-a temut de ce mai rău: e imposibil să fi supraviețuit copiii ei!

Așa începe povestea bebelușului salvat dintre ruine, după 22 de ore, incredibilul caz relatat de CNN.

Awal (35 de ani) se afla la magazin când cutremurul cu magnitudinea de 7,8 a lovit Nepalul, omorând mai mult de 5.500 de oameni și rănind de două ori pe atât.

Soțul ei, Sham Krishna Awal, 34 de ani, șofer de microbuz, era la serviciu. Cei doi copii ai lor, Soniya (10 ani) și Sonies (5 luni) erau acasă, în Muldhoka, Bhaktapur, la est de capitala Kathmandu. Informații anterioare menționau că numele copilașului era Sonit și că avea patru luni.

Cât timp micuții rămăseseră singuri, s-a produs seismul devastator, iar casa s-a prăbușit și ei au fost îngropați, la propriu, sub dărâmături. Sham Awal a alergat spre casă de la muncă și a început să caute disperat între ruine, căutându-și copiii, cu ajutorul vecinilor. Două ore mai târziu, au găsit-o vie pe Soniya, fetița din clasa a patra. Dar bebelușul nu era de găsit.

Familia disperată a chemat în ajutor armata nepaleză, iar soldații au sosit la ora 6 după-amiaza. Au căutat și ei în molozul rămas după căderea casei, dar fără rezultat. Au plecat la 9 seara, nu era niciun semn că micuțul ar fi supraviețuit.

Tatăl și-a pierdut speranța că și-ar putea găsi copilul în viață, până când nu a auzit vagi plânsete care veneau de sub dărâmături. Soldații, care s-au întors în dimineața următoare, au reînceput căutările. Și…miracol! La 22 de ore de la producerea cutremurului, Sonies a fost scos la lumină!

Fața îi era acoperită de praf, dar era viu! Fotografia cu bebelușul scos de sub ruine a devenit imaginea definitorie a dezastrului care a lovit țara. Faptul că a fost salvat, deși nimeni nu mai credea că va fi găsit viu, a transmis o undă de încurajare unei națiuni extrem de lovite de tragedie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: