Evenimentul Zilei > EVZ Special > Povestea fi lmulețului „Și eu sunt Varan”, care satirizează Antena 3
Povestea fi lmulețului „Și eu sunt Varan”, care satirizează Antena 3

Povestea fi lmulețului „Și eu sunt Varan”, care satirizează Antena 3

Versurile parodiei au fost scrise într-o singură noapte. Actorii de la Mondenii au povestit cum a apărut ideea clipului ce s-a răspândit pe internet.

Ultima parodie a Mondenilor de la Prima TV, „Și eu sunt varan”, face furori pe Youtube. În doar câteva ore, mii de oameni au vizualizat videoclipul și l-au recomandat prietenilor.

Povestea videoclipului „Și eu sunt Varan” s-a scris în câteva ore. Inițiatorii de la Mondenii și prietenii lor spun că au fost inspirați de evenimentele din ultimele zile: verdictul dat în cazul lui Dan Voiculescu, reacția jurnaliștilor Antenei 3, dar și „plimbarea” la Cotroceni inițiată de aceștia.

„După o întâlnire Mondenii, am ajuns la concluzia că trebuie să facem ceva în legătură cu toată nebunia asta. Ni s-a părut un subiect bun de parodie. Ne-am gândit că trebuie să facem ceva profesionist și cu un umor de calitate”, a povestit actorul Alex Bogdan.

Ideea le-a aparținut lui George Dogaru și Bogdan Cotleț, regizor și, respectiv, actor la Mondenii. Lor li s-a alăturat Pavel Bârsan, care, alături de Bogdan Cotleț a scris, într-o singură noapte versurile parodiei. La 10 ore după protestul Antenelor parodia „Și eu sunt Varan” a Mondenilor era și filmată. „Bogdan a semnat versurile, împreună cu Pavel Bârsan. Au stat o noapte și le-au scris. A doua zi, am înregistrat 10 ore, timp în care ne-am și filmat și asta a fost. Este un mesaj spontan, isteț”, a mai povestit Alex Bogdan.

De la șpagatul lui Mircea Badea la „mieunatul” lui Felix Motanul

Pe melodia „We are the World”, a lui Michael Jackson, artiștii au pus versurile inspirate de șpagatul lui Mircea Badea, „sintezele” lui Mihai Gâdea, mieunatul lui Felix, – „motanul ambițios” sau „plimbarea” la Controceni a ziariștilor și susținătorilor Antenelor.

„Am primit mesaje și pro și contra, evident, dar noi nu ținem partea nimănui. Piesa este un pamflet și trebuie tratată ca atare”, a conchis Alex Bogdan.

Distribuția parodiei

Vinovați de parodie sunt mondenii Bogdan Cotleț și Alex Bogdan, alături de Ana Bianca Popescu (o tânără actriță ce joacă în „Iubirea e un lucru foarte mare”- la BackYard Garden & Pub și Teatrul Roșu), Ramona Cutina (actriță, dansatoare, cântăreață și professor de teatru la „All4One Entertainment”, cunoscută pentru rolul din „Felicia, înainte de toate”), Corina Moise (actriță la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, cunoscută pentru rolul din „Lungul drum spre casă”), Pavel Bârsan (Viorel din sitcomul „Tanti Florica”, actor de comedie colaborator la Teatrul Excelsior, Metropolis, Godot Cafe Teatru, Drum-Up). Lor li s-au alăturat George Dogaru, regizor „Mondenii” și Mihnea Irimia, de la ADVANCE MEDIA RECORDS.

Mondenii – Și eu sunt Varan

Vine un timp când drumu-i la sfârșit
Și la verdict vei suspina „o, shit!”
Vă simțim aproape, ca rața de boboc.
Nu vă vom părăsi deloc!
Nevinovat, ca Pruncul nepătat
Cu un trecut imaculat.

Dar pe cer se-adună nori negri de furtună
Și veți sta de-120 de ori câte o lună!
Suntem aici, suntem Antena
Deși Piratul crede că a harponat balena.
Dar avem soluția: vom face un șpagat,
Toți cei care-am rămas cu sufletul intact.

Vă mai amintiți ce nume de cod frumos
Felix, motanul ambițios!
Pe ceilalți pisoi la stăpân i-a „mieunat”
Noroc că lumea i-a uitat.

Suntem aici, suntem Antena
Dacă ai studii și te uiți la noi – plesnește vena.
Dar decât cu școală vă preferăm pe voi
Noi toți de la Antena 3, 1 și 2.
Așa că Mircea, mai fă-ne un șpagat!
Și Mihai – treci la sintetizat!

Deci haideți toți să ÎL eliberăm
Pe lângă Cotroceni să ne plimbăm.
Suntem aici, suntem Antena
Și tresărim la unison când auzim sirena
Domnu’ Voiculescu, ați luat 10 pe veci,
La fel ca Hagi și ca Nadia Comăneci.

Suntem aici, suntem Antena
Loiali și cu coloana mai ceva ca euglena.
Îl iubim pe Dan și ce-a agonisit.
Jurăm – toți banii i-a făcut în mod cinstit.
Suntem aici, suntem Antena
Avem mai muți artiști decât reclama la Catena.
Nu Stela Popescu, ci Florina Cercel,
Mircea Diaconu în loc de Arșinel!

Suntem aici, suntem Antena
Dar libertatea de opinie ne-a-nghițit-o ghena.
Dacă și tu îl iubești pe Voiculescu Dan,
Susține-ne-n campania „Și eu sunt Varan!”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.