O fetiţă de trei ani este ţinută în viaţă de câinele ei | VIDEO

O fetiţă de trei ani este ţinută în viaţă de câinele ei | VIDEO

Alida are numai trei ani şi boala pulmonară de care suferă este atât de rară încât medicii au descoperit-o abia în 2005 şi numai 800 de cazuri sunt documentate la nivel mondial, toţi copii.

Sunt foarte puţine momentele în care Alida, o micuţă din statul american Georgia, respiră singură, fără ajutorul tubului de oxigen. Viaţa ei s-a schimbat în momentul în care i-a fost prezentat Domnul Gibbs, un căţel special pregătit pentru ea. Domnul Gibbs, un golden doodle (o încrucişare între retriever şi poodle) este cel care îi duce fetiţei tubul de oxigen şi o însoţeşte grijuliu peste tot.

Diagnosticul Alidei a venit când aceasta avea doar opt luni. Pentru că s-a născut înainte de termen, ca măsură de siguranţă, medicii au decis ca, odată externată, părinţii micuţei să o ţină, în continuare, pe acest tratament. Însă, medicii au devenit îngrijoraţi când au constatat că, la opt luni de la naştere, Alida nu putea să respire singură. Abia atunci a venit şi diagnosticul: o boală pulmonară gravă şi extrem de rară, care a obligat-o să fie dependentă de un tub de oxigen. Din momentul în care a început să meargă, situaţia a devenit tot mai dificilă. Alida nu se putea deplasa fără tubul de oxigen, de altfel, prea greu pentru ea să-l ducă singură, astfel că unul dintre părinţi trebuia să fie mereu la cel mult un metru de ea.  Conştienţi de faptul că fetiţa lor va deveni tot mai îndependentă, părinţii s-au mutat din statul Utah, în statul Georgia, pentru a-i oferi şansa de a avea un câine special antrenat pentru ea. Acesta a fost momentul în care Domnul Gibbs a intrat în viaţa Alidei şi a familiei acesteia. Căţelul poartă o vestă specială, de care este ataşat tubul de oxigen. Astfel, chiar dacă este, în continuare, supravegheată de părinţi, Alida are mai multă mobilitate şi se poate bucura de copilărie. Oriunde merge Alina, Domnul Gibbs este chiar lângă ea.

"Alida şi Domnul Gibbs cresc împreună şi învaţă împreună. Ea nu s-a plâns niciodată de situaţie, dar abia acum începe să realizeze că este diferită de ceilalţi copii. Îl iubeşte pe Domnul Gibbs, iar câinele ţine foarte mult la Alida. Noi încercăm să-i facem viaţa mai uşoară. Legătura dintre ea şi câine este din ce în ce mai puternică şi avem încrederea că lucrurile vor decurge bine. Ca pereche, cei doi se descurcă bine împreună: Domnul Gibbs duce tubul de oxigen, iar Alida duce lesa", a mai spus mama fetiţei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru Alida este şi o veste bună. În boala de care suferă, ţesutul pulmonar afectat nu creşte pe măsură ce se dezvoltă şi plămânii. Astfel că, pe măsură ce va avea mai mult ţesut sănătos, dependenţa de oxigen va fi din ce în ce mai mică.

<script type="text/javascript" src="http://video.foxnews.com/v/embed.js?id=1502594755001&w=466&h=263"></script><noscript>Watch the latest video at <a href="http://video.foxnews.com">video.foxnews.com</a></noscript>