Alin Gojnea, unul dintre tinerii de perspectivă ai fotbalului românesc și-a făcut cunoscută povestea. Jucătorul care a cochetat la un moment dat chiar cu naționala de tineret, a trăit un adevărat coșmar la Aerostar Bacău, echipă din eșalonul secund.

La începutul acestui an, Alin Gojnea a semnat un contract pe un an de zile cu moldovenii, însă la scurt timp, o accidentare la trimis pe tușă. De aici a început umilința pentru jucătorul în vârstă de 22 de ani. Gojnea a dezvăluit faptul că Aerostar nu avea echipă medicală și nici nu deconta integral cheltuielile cu recuperarea.

De două ori cu diagnostic greșit

În primă fază, cei de la echipa Aerostar i-au pus diagnosticul lui Gojnea, iar fotbalistul a oferit un exemplu specific „Țării lui Dorel”. „Magazierul, nea Florică ne dădea cu spray dacă aveam nevoie de asistență medicală”, a povestit fostul fotbalist la GSP Live.

Al doilea diagnostic l-a primit de la un kinetoterapeut, abia la 3 zile de la accidentare. Și de această dată, diagnosticul a fost pus tot greșit: întindere musculară. Sportivul fost pus să ia antiinflamatoare și a fost presat să se antreneze, chiar dacă avea dureri puternice.

Peste două săptămâni, Gojnea a efectuat un RMN și astfel, a aflat diagnosticul real: ruptură parțială de ligament încrucișat posterior, gradul 2. Recuperarea a necesitat investiții financiare mari, pe care Aerostar și le-a asumat în contract, însă pe care nu și le-a asumat.

„Mă costau 3.800 de euro operația și alte 4.000 de euro refacerea. Aerostar mi-a oferit 1.300 de euro pentru operație și 450 de euro pentru refacere. Până la urmă, clubul mi-a plătit doar vreo 3.000 de lei, costul RMN-urilor”, a dezvăluit Gojnea.

Revenirea, improbabilă

Astfel, operația a fost amânată, dar a fost efectuată în cele din urmă cu ajutorul sindicatului fotbaliștilor din România. Și-a reziliat contractul cu Aerostar, are în continuare probleme medicale, iar șansele de a reveni în fotbal sunt minime.

„Cei de la Aerostar mi-au zis că, imediat după ce mă operez, să vin la Bacău, la recuperare cu kinetoterapeutul care îmi pusese diagnosticul de întindere. Mi-a fost frică să mai lucrez cu el!”, a mărturisit tânărul pentru sursa citată.