Povestea celui care a inspirat personajul Popeye Marinarul. Cine este bărbatul care avea o putere incredibilă

Povestea celui care a inspirat personajul Popeye Marinarul. Cine este bărbatul care avea o putere incredibilă

Toți copii au auzit măcar o dată de Popeye Marinarul, celebrul personaj din desenele animate care avea o forță incredibilă. Nu multe persoane știu că acest bărbat chiar a existat în viața reală și era la fel de puternic.

Povestea celebrei benzi desenate „Popeye Marinarul” începe în anul 1919, când ziarul New York Journal i-a cerut lui Elzie Crislei Segar să creeze desene animate pentru a atrage tot mai multe persoane. Așa a apărut „Thimble Theatre” cu Olive Oyl, care a fost inspirată dintr-o femeie din viața reală pe numele Dora Paskel, Castor Oyl și Harold Hamgravy.Desenele au avut un real succes timp de 10 ani. Castor Oyl, în numărul din 17 ianuarie 1929, a plecat în căutarea unui marinar experimentat care să îl ajute să ajungă pe insula Dice. El îl găsește pe Popeye, un vechi și neînfricat marinar. Oly l-a întrebat pe acesta dacă este marinar, iar Popeye i-a dat un răspuns care cel puțin l-a surprins. „Da’ ce dracu crezi că sunt, cowboy?”. În acest fel a apărut unul dintre cele mai cunoscute personaje din desenele animate.

Bărbatul după care a fost inspirat Popeye Marinarul

Frank Fiegel este bărbatul care l-a inspirat pe Segar să îl creeze pe Popeye Marinarul. Fiegel s-a născut în Polonia, pe 27 ianuarie 1868. El a emigrat în SUA și a decis să se stabilească în Chester Illinos, unde l-a cunoscut pe artistul Segar. Marinarul lucra cu ziua în port și era angajat pe diferite ambarcațiuni pentru că avea experiență. Acesta era pasionat de box, sport pe care îi plăcea să îl practice fără mănuși.

Fiegel era destul de scund, avea o înălțime de 1,60 m, dar nu îi era frică de adversarii săi mai mari. El chiar i-a învins pe toți și americanii l-au botezat „Rocky”. Marinarul a primit porecla „Pop-Eye” pentru că avea un ochi mai mic și unul mai mare. „Avea o putere extraordinară. Asta în ciuda faptului că nu se mai afla la prima tinerețe și că fuma mult. Tot timpul era zărit cu un tricou dungat, șapcă pe cap, iar în colțul gurii avea mereu o pipă. Avea o inimă senzațională. Mereu sărea să te ajute și iubea, la nebunie, copiii”, a spus Segar.

Este important de precizat că încă nu s-a aflat dacă Fiegl consuma sau nu spanac pentru a avea mai multă putere, precum personajul din desenele animate. Frank Fiegel a murit la vârsta de 80 de ani, după cel de-al Doilea Război Mondial, pe 24 martie 1947. Creatorul de benzi desenate a decedat cu nouă ani înaintea bărbatului care l-a inspirat de-a lungul carierei, în 1938, la doar 43 de ani, potrivit Playtech.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News