Povestea celei mai zgârcite femei din lume. „Vrăjitoare de pe Wall Street” purta o singură rochie

Povestea celei mai zgârcite femei din lume. „Vrăjitoare de pe Wall Street” purta o singură rochie Cea mai zgârcită femei din lume. Sursa foto: Facebook

Hetty Green, poreclită și „vrăjitoarea de pe Wall Street”, era cunoscută ca una dintre cele mai bogate femei din lume. Cu toate acestea, era recunoscută și drept cea mai zgârcită femeie din lume, deoarece refuza să cheltuiască bani chiar și pentru nevoile personale de bază.

Născută la 21 noiembrie 1834, Hetty Green a fost o proeminentă femeie de afaceri și finanțistă americană, cunoscută pentru economiile sale ce adesea păreau absurde. Ea evita să cheltuiască bani pe haine scumpe, apă caldă și încălzire.

Cea mai zgârcită femeie din lume economisea până la ultimul cent

Green prefera să poarte aceeași haină până când aceasta devenea uzată și să se spele doar atunci când era absolut necesar să o facă. De asemenea, călătorea doar cu o trăsură veche, deși avea bani de una dintre cele mai moderne de pe piață.

Nici măcar pe mâncare nu dădea bani mulți și se spune că își cumpăra cele mai ieftine prăjituri, de doar 15 cenți. Se spune și că mânca într-o perioadă doar fulgi de ovăz încălziți pe calorifer pentru a evita să dea bani pe mâncare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, există o poveste că a petrecut o noapte căutând un timbru de doi cenți care lipsea de pe trăsură.

De asemenea, se spune că cea mia zgârcită femeie din lume i-a ordonat persoanei responsabilă cu spălatul rufelor să spele doar partea cea mai murdară a hainelor pentru a economisi bani pe săpun.

Hetty Green

Hetty Green. Sursa foto: Facebook

Vrăjitoarea de pe Wall Street refuza să plătească până și chirie pentru biroul ei, preferând să lucreze din banca unde își ținea banii.

Piciorul fiului ei a fost amputat pentru că ea i-a tratat rana

Un alt episod tulburător care stă în jurul numelui său e acela în care fiul său s-a lovit l-a genunchi. Pentru că nu a vrut să dea bani, cea mai zgârcită femeie din lume l-a dus la un spital pentru oameni săraci.

Mai târziu, a hotărât să îi trateze singură rana la picior fiului ei. Însă, din cauza unui tratament de specialitate, piciorul lui a fost amputat.

Orașul New York a cerut de mai multe ori împrumuturi de la Hetty Green pentru a trece peste dificultăți, în special în timpul panicii din 1907.

Avea o avere estimată la aproximativ 200 milioane de dolari

Cea mai zgârcită femeie din lume avea o avere netă estimată între 100 și 200 de milioane de dolari, echivalentul a 2,35 miliarde de dolari și 4,7 miliarde de dolari în 2020, fiind considerată la vremea respectivă una dintre cele mai bogate persoane din Statele Unite.

După moartea ei, cei doi copii ai săi au moștenit întreaga avere, pe care au gestionat-o în mod activ. Fiul său a fost un pasionat colecționar interesat de diverse domenii, inclusiv curse, știință și grădinărit.

economii

Economii. Sursa foto: Arhiva EVZ

În același timp, fiica ei, Sylvia, a fost moștenitoarea principală și a donat proprietatea sa din Yuanshan, Massachusetts, către Massachusetts Institute of Technology (MIT) în 1948, unde a fost folosită pentru proiecte de cercetare și experimente, potrivit nytmes.com.