Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea bărbatului care racola minore ca să le infecteze cu HIV, condamnat pentru una din victime
Povestea bărbatului care racola minore ca să le infecteze cu HIV, condamnat pentru una din victime

Povestea bărbatului care racola minore ca să le infecteze cu HIV, condamnat pentru una din victime

Un bărbat de 30 de ani a fost condamnat, săptămâna aceasta, de Tribunalul Arad, la șase ani de detenție și la plata unor daune în valoare de 40.000 de euro, după ce s-a dovedit că a infectat cu HIV o tânără. Aceasta era minoră când s-a întâmplat totul. Și mai mult decât atât, din 2018, de când a reclamat cazul al poliție, individul a fost cercetat în stare de libertate.

Conform estimărilor medicilor, aproximativ 13.000 de copii au fost infectați cu l HIV între 1988 și 1992 în spitalele din România. Peste jumătate dintre ei au reușit să supraviețuiască. Bărbatul de la Arad e doar unul din ei.

Cum a aflat victima că iubitul i-a dat HIV

Cazul de față a ieșit la iveală după ce tânăra a început să se întrebe de ce iubitul ei se simte rău, de ce răcește atât de des. L-a întebat dacă are ceva, însă acesta a negat orice. De HIV nici pomeneală să aducă vorba.  Ca orice bărbat macho însă, insista să se iubească fără protecție, lăsând doar grija de prevenire a unei sarcini nedorite în seama femeii.

Avocata acesteia a povestit pentru Evz.ro cum a aflat tânăra adevărul. ”A fost contactată de soția bărbatului. Atunci a aflat și că este căsătorit și că are HIV. Soția i-a povestit totul. A făcut și ea testul, iar acesta a ieșit pozitiv”, a menționat avocata.

Iubitul nu a vrut să recunoască nici atunci că el e sursa relelor. Ba mai mult, a făcut presiuni asupra fetei să nu spună nimănui, să nu se adreseze medicilor pentru a fi luată în evidențele medicale, ca să beneficieze de tratament, consiliere și alocație, așa cum prevede legea. Motivul? Ar fi aflat părinții ei că a avut relații cu ea care era minoră. O minoră căreia i-a și distrus viața, fără să clipească măcar.

”Modus operandi”: racola minore folosind profiluri false pe Facebook

În timpul procesului de la Arad a ieșit la iveală faptul că bărbatul ar mai fi îmbolnăvit și alte persoane. A acționat de fiecare dată, după exact același tipar. A ales minore pe care le-a ”cucerit”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: