POVESTEA ofițerului din Izvoarele Sucevei decorat de Iohannis. „În Afganistan a început sezonul toamnă-iarnă. Nu de modă, ci de luptă...”
Editura Evenimentul si Capital

POVESTEA ofițerului din Izvoarele Sucevei decorat de Iohannis. „În Afganistan a început sezonul toamnă-iarnă. Nu de modă, ci de luptă...”

Sursă foto: Stiri din Bucovina
Autor: | | 0 Comentarii | 826 Vizualizari

Cine este ofițerul din Izvoarele Sucevei decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler de președintele Klaus Iohannis? Ei bine, acesta a absolvit Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc și Academia Forțelor Terestre,, Nicolae Bălcescu,, din Sibiu. Sublocotenentul Mechno Claudiu a fost comandant de pluton în cadrul Companiei Wild Dogs în Afganistan.

Mai exact, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 februarie a.c., decretele de decorare a unor cadre militare. Între acestea se află decretul de decorare , în semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului demonstrat în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan , Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, sublocotenentului Mechno Ş. Claudiu,originar din Izvoarele Sucevei, potrivit site-ului stiridebucovina.ro.

Cine este Claudiu Mechno, ofițerul decorat de Klaus Iohannis

El a absolvit Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc și Academia Forțelor Terestre,, Nicolae Bălcescu,, din Sibiu.Sublocotenentul Mechno Claudiu a fost comandant de pluton în cadrul Companiei Wild Dogs în Afganistan.

Claudiu Mechno este fiu de cadre didactice și este din aceeasi localitate cu fostul diplomat ONU, Filaret Moțco. Trebuie amintit că acesta din urmă lucra la Secția de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-i-Sharif. El a fost ucis în 2011 în urma unor atacuri asupra Biroului ONU în Afganistan. Moțco Filaret avea o carieră impresionantă.

Participase și la operațiunile din centrul ONU din Kandahar, în Tadjikistan, în Federația Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, în Kîrgîzstan și în alte operațiuni ale unor organizații internaționale.

Sublocotenentul Claudiu Mechno lucrează în Unitatea Militară de Infanterie din Focșani Despre profesionalismul lui Claudiu Mechno a apărut un articol în Armata României.

Armata română chiar nu are misiuni uşoare...

”Orice s-ar crede din exterior, armata română chiar nu are misiuni uşoare, iar militarii români ştiu să se facă remarcaţi în operaţiunile militare internaţionale de tip coaliţie, precum cele din Afganistan, acolo unde, din luna august Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei ”Brave Hearts” desfăşoară misiuni în cadrul efortului comun NATO Resolute Support.

Aici în Afganistan a început sezonul toamnă-iarnă. Nu de modă, ci de luptă...

Suntem la începutul lunii septembrie, iar afară este o zi caldă ca de vară. Aici în Afganistan a început sezonul toamnă-iarnă. Nu de modă, ci de luptă. Şi se poartă, ca şi în anii trecuţi, mozaicul de culori tip deşert, casca şi vesta, bocancii cu carâmb înalt, tunsoarea scurtă, iar ca accesorii, ochelarii balistici, mănuşile tactice, puşca automată, etc.

Aici, în Afganistan, camarazii se gândesc la cei dragi, punându-şi întrebări fireşti: “Oare se descurcă singuri, au tot ce le trebuie? Mi-au zis că sunt bine, doar ca să stau eu liniştit şi să-mi văd de misiune?”. Şi tocmai că sunt OAMENI, se gândesc că, prin sacrificiul lor, pot aduce o speranţă şi o rază de soare în inima şi sufletul poporului afgan. De fapt, acesta este şi scopul pentru care “fiii Vrâncioaiei” se află în această parte a lumii, încrâncenată de sărăcie, de conflicte şi de suferinţă.

Ne pregătim să executăm o nouă misiune, cred că a cincizecea săptămâna asta. Este a 48-a mă corectează sublocotenentul Mechno Claudiu, comandant de pluton în cadrul Companiei Wild Dogs. „Cea in care vom merge cu comandantul batalionului va fi a cincizecea”, mă pune el la punct. Deşi foarte tânăr, camaradul meu emană acea siguranţă şi stăpânire de sine pe care doar profesioniştii o au.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate