Evenimentul Zilei > Social > Poveste HALUCINANTĂ. Neavând BANI să plătească LUMINA, o FAMILIE a MINȚIT că băiețelul lor are CANCER pentru a primi DONAȚII
Poveste HALUCINANTĂ. Neavând BANI să plătească LUMINA, o FAMILIE a MINȚIT că băiețelul lor are CANCER pentru a primi DONAȚII

Poveste HALUCINANTĂ. Neavând BANI să plătească LUMINA, o FAMILIE a MINȚIT că băiețelul lor are CANCER pentru a primi DONAȚII

Este drama cu care se confruntă o familie din Murfatlar. Deoarece nu aveau bani destui să plătească factura la lumină, aceștia au mințit că nepoțelul lor este bolnav de cancer. Au făcut acest gest pentru a primi donații și a-și putea plăti datoriile la stat.

O familie din Murfatlar a recurs la un gest greu de imaginat, chiar condamnabil, am putea spune, în încercarea de a strânge bani pentru a plăti o datorie imensă la ENEL: au inventat că nepoţelul de cinci ani este bolnav de cancer pulmonar şi au cerut ajutorul oamenilor, pe reţelele de socializare.

Cazul a stârnit milă şi simpatie, cu atât mai mult cu cât mama băieţelului a fost răpusă de aceeaşi boală, când cel mic avea doar un an şi opt luni, scrie Replicaonline.

O familie din Murfatlar a minţit că nepoţelul lor de cinci ani, Mădălin, ar suferi de o boală necruţătoare, în încercarea de a sensibiliza opinia publică. Întreaga tărăşanie a ieşit la iveală în momentul în care cazul a ajuns în atenţia Serviciului de Asistenţă Socială de la Primăria Murfatlar şi a specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Explicaţia familiei: sunt disperaţi, pentru că au de plătit o datorie de câteva sute de milioane de lei către ENEL, fiind debranşaţi de la reţeaua de energie electrică de peste un an!

Vineri, 4 mai, Aurelia Mărginean posta pe pagina personală de Facebook un mesaj înduieşător, în care dezvăluia că nepoţelul, Mădălin, este grav bolnav şi au nevoie de ajutor.

„Mădălin, un băiat bolnav de cancer la plămâni, rămas fără mama la vârsta de un an şi opt luni. Mama lui a decedat la vârsta de 24 de ani, tot de cancer. Crescut de bunici, are nevoie lună de lună de tratament pentru a supravieţui. De un an şi jumătate, bunicii au rămas fără curent electric. Cine vrea să-i ajute o pot face luând legătura cu bunica lui, Mărginean Maria Aurelia”, se precizează în mesajul respectiv, cu menţionarea numărului de telefon şi a unui cont bancar.

Minciuna a ieşit însă la iveală în momentul în care pe fir au intrat asistenţii sociali.

Luaţi la întrebări, bunicii au recunoscut că au minţit, că au fost învăţaţi să procedeze astfel, pentru că sunt disperaţi: au rămas fără curent electric din decembrie 2016, au o datorie de câteva sute de milioane de lei la ENEL, spun ei, şi nu au văzut altă soluţie pentru a reuşi să-şi achite obligaţiile financiare către firma de distribuţie.

„Ne-a învăţat şi pe noi cineva să facem aşa, să zicem că cel mic este bolnav. Am zis că dacă am spune motivul real, nu ne va crede nimeni. Au venit de la Protecţia Copilului, le-am explicat despre ce este vorba de fapt”, au afirmat pentru „Replica de Constanţa” membrii familiei Mărginean.