Posibili germeni de terorism prin unele școli. SRI trebuie să-și bage nasul.

Posibili germeni de terorism prin unele școli. SRI trebuie să-și bage nasul.

Se pornește de la un simbol din religia noastră care este terfelit și asociat cu tot felul de prostii. Pentru elevii aflați la pubertate și cu un discernământ firav, subiectul devine tentant

 

De mai multă vreme unii elevi fac glume în legătură cu religia creștină. Alții - și boala se ia repede – au ajuns chiar la grave jigniri. Nu vreau să dezvolt acest subiect pentru că în acest fel l-aș și populariza. Doar atrag atenția că, pe rețele de socializare circulă asemenea mesaje.

Se pornește de la un simbol din religia noastră care este terfelit și asociat cu tot felul de prostii. Pentru elevii aflați la pubertate și cu un discernământ firav, subiectul devine tentant. Fără să priceapă foarte bine de ce ei văd în acele jigniri o modalitate de a deveni interesanți și li se alătură, ba chiar contribuie la sporirea bagajului de mizerii pe care acestea le conțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre copiii care provin din familii normale aceste mesaje nu au mare audiență dar ei nici nu știu cum să reacționeze. Nu le apreciază dar nici nu le combat. Doar iau cunoștiință de existența lor.

Nu am reușit să îmi explic de unde vin aceste povești murdare dar nu exclud că ele sunt preparate și lansate pe piață de niște oameni care ne sunt ostili.

Și , în acest sens, mi se pare util ca SRI să-și bage nasul puțin și prin școli. Pentru ca, dacă este vorba despre ce bănuiesc eu, să omorâm din fașă manifestări care pot ține de terorism.

După câte știu SRI are destui oameni și destule fonduri pentru a documenta această problemă. Ar putea să mai disloce niște forțe alocate politicienilor și să le mute către unele probleme ce pot deveni chiar mai grave decât corupția.

În Franța, de exemplu, nu s-a dat atenție la timpul cuvenit și asemenea probleme au devenit greu, sau imposibil de controlat.