Evenimentul ZileiActualitatePoseidon, bijuteria lui Putin. Drona de două megatone care aduce apocalipsa

Poseidon, bijuteria lui Putin. Drona de două megatone care aduce apocalipsa

Poseidon, bijuteria lui Putin. Drona de două megatone care aduce apocalipsa
Marina rusă va avea curând submarine armate cu drone nucleare. Ele fac parte din ampla strategie a țarului de la Kremlin de cucerire a mărilor și oceanelor planetei.

Belgorod, primul submarin care va transporta drone Poseidon, poate găzdui 6 echipamente militare. Moscova plănuiește să desfășoare în total peste 30 de drone Poseidon.

Primul submarin destinat găzduirii dronelor nucleare ale Rusiei a primit certificarea post-testare, astfel că viitoarea armă de distrugere în masă se apropie cu un pas mai mult de lansarea la apă.

Belgorod va intra în teste în mai. Va acoperi tot oceanul Planetei albastre

Citând o sursă apropiată Ministerului Apărării, agenția de știri de stat TASS a raportat, la începutul săptămânii, că submarinul Belgorod va fi comisionat pentru a intra în serviciul flotei rusești a Pacificului după ce va trece o serie de probe. Pe lângă operațiunile din Pacific, va îndeplini misiuni în orice locație a oceanului planetar. Belgorod va intra în teste în luna mai.

Este un vas masiv, impunător, construit pe carena unui submarin de rachete de croazieră tip Oscar II. Teoretic poate găzdui orice, de la minisubmarine Losharik la submarine cu drone subacvatice Klavesin-2R. În total poate acomoda 6 echipamente de acest gen. Cu istoria sa unică din punct de vedere al construcției, Belgorod nu poate fi reprodus ușor și nici nu ar fi eficient ca și costuri.

În schimb, Marina rusă are planuri pentru o nouă linie de submarine destinate găzduirii dronelor Poseidon. Clasa  Khabarovsk sau Proiectul 09851 va  acomoda 4 submarine care însumează 10.000 tone și sunt capabile să transporte până la 8 drone Poseidon. Submarinul principal Khabarovsk va fi comisionat în 2023, iar al doilea, Ulyanovsk, până în 2027. Pentru ultimele două vase Khabarovsk nu a fost setată încă o agendă. Ținând cont de natura pe termen lung a proiectului, există posibilitatea ca vasele următoare din seria Khabarovsk să difere în mod substanțial de modelul anterior. Designul lor va respecta clase diferite pentru a reflecta aceste potențiale modificări.

Drona Poseidon va avea o sarcină atomică de două megatone

Una dintre cele 6 noi arme dezvăluite de Vladimir Putin în timpul mesajului său din 2018, Poseidon este o dronă subacvatică nucleară dotată cu sarcină atomică de două megatone. Focoasa poate fi detonată la kilometri distanță și este aptă să genereze un tsunami radioactiv capabil să contamineze eficient orice în jur pe o suprafață substanțială. Apt să distrugă mari orașe de coastă, Poseidon reprezintă o amenințare strategică evidentă pentru infrastructura SUA.

Lăudându-se cu viteza sa dovedită de 200 kilometri la o adâncime maximă de un kilometru, Kremlinul crede că Poseidon se mișcă prea repede și prea în adâncuri pentru a fi interceptat în mod real. De asemenea, poate executa „vagi manevre tridimensionale” care îi amplifică puterea de supraviețuire. Experții miliari ruși au remarcat că Poseidon poate fi folosit de asemenea folosit pe câmpul de bătălie ca armă tactică împotriva grupurilor de luptă pentru transportatori (CGS) din SUA și altor obiective maritime sub egida NATO.

În timp ce transportatorul Belgorod se apropie cu pași repezi de „botezul apei”, se cunosc puține lucruri despre statutul etapei de producție și agenda de lansare a dronei Poseidon. Până acum au existat puține relatări consistente și între ele, în 2019, Ministerul Apărării a publicat un clip de 30secunde, intitulat „Testele de teren ale complexului Poseidon”, însă nici el nu oferă informații noi.


Accesează: