Evenimentul Zilei > International > Rusia A TESTAT TEHNOLOGIA care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Navele militare nu au nicio şansă în fața dronei POSEIDON (VIDEO)
Rusia A TESTAT TEHNOLOGIA care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Navele militare nu au nicio şansă în fața dronei POSEIDON (VIDEO)

Rusia A TESTAT TEHNOLOGIA care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Navele militare nu au nicio şansă în fața dronei POSEIDON (VIDEO)

Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicității un material video în care este prezentat un nou model de dronă subacvatică.

Potrivit materialului publicat la data de 20 februarie de Ministerul Apărării din Rusia, noul vehicul submarin fără pilot (UUV), cu propulsie nucleară, cunoscut sub denumirea de Poseidon, a trecut cu succes o serie de teste pe mare.

Ministrul rus al Apărării, Generalul de Armată Serghei Shoigu, a declarat miercuri: "Testele dronelor subacvatice de tip Poseidon, în cadrul poligoanelor marine, au fost finalizate cu succes. Personalul submarinului care transportă dronele Poseidon, a fost pregătit în acest sens".
La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, o sursă din industria de apărare rusă  a declarat că testarea unității de propulsie nucleară a UUV era în curs de desfășurare pe mare, la acel moment. Sursa a menționat că reactorul a fost montat pe coca vehiculului de operare.
"În timpul testelor pe mare a unității de propulsie de la vehiculul fără pilot, au fost confirmate specificațiile declarate anterior: rază de acțiune practic nelimitată și o viteză de peste 200 km pe oră" susține aceeași sursă, potrivit agenției de știri TASS.
Pe aceeași temă, agenția de știri a realizat anterior un interviu cu o sursă din industria rusă de apărare care susținea că două submarine transportoare de drone Poseidon urmează să intre în serviciul Flotei Nordice, iar celelalte două vor intra în flota Pacificului. Fiecare dintre submarine va transporta maxim opt astfel de drone și, prin urmare, numărul total de vehicule Poseidon gata de luptă poate ajunge la 32 de unități.