"Portrete japoneze", servite cu sushi

"Portrete japoneze", servite cu sushi

O carte-portret a Tarii Soarelui Rasare, semnata de Donald Richie, a fost lansata, miercuri dupa-amiaza, la Carturestiul de pe Arthur Verona.

La lansarea volumului „Portrete japoneze” -  ce creioneaza o imagine a Japoniei si portretele unor celebritati precum Yasunari, Kawabata, Akira Kurosawa, Yukio Mishima sau Tanadori Yokoo - s-a servit ceai, sushi, sashimi si matcha, in ceainaria de la Piata Romana.

La eveniment a fost prezent si autorul „Portretelor japoneze”, Donald Richie, prin intermediul unui interviu video. Mesajul cartii proaspat lansate la editura Quality Books - si rasfoita la o ceasca de ceai verde - este „universalitatea emotiei, a sentimentului”.

„Daca as reusi sa transmit aceasta idee, si ea ar fi impartasita macar de cativa cititori, atunci as fi foarte satisfacut si chiar mandru”, a spus Richie, unul dintre cei mai cunoscuti autori care scrie despre Japonia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Portrete japoneze” a aparut la Tokio in 1987, iar de atunci a fost tradusa in diverse limbi. Donald Richie s-a nascut in 1924, la Lima (statul american Ohio) si traieste in Japonia din 1947.

Autorul a publicat peste 30 de carti, fiind cunoscut in lume mai degraba pentru activitatea sa de prezentare a cinematografului japonez.