Procurorul Portocală, un judecător şi un politician au obţinut fraudulos terenuri de la o primărie din Prahova
Editura Evenimentul si Capital

Procurorul Portocală, un judecător şi un politician au obţinut fraudulos terenuri de la o primărie din Prahova

Autor: | | 1 Comentarii | 9709 Vizualizari

Un denunţ-bombă a fost depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie.

După ce săptămâna trecută DNA a cerut Înaltei Curţi redeschiderea dosarului în care Mircea Negulescu, fostul procuror Portocală, este acuzat că ar fi obținut prin fals un teren pe care îşi construieşte o vilă, un om de afaceri din Prahova a depus la Parchetul General un denunţ în care arată că deţine dovezi că mai mulţi magistraţi, politicieni şi oameni de afaceri din Ploieşti au achiziționat fraudulos terenuri pe raza județului Prahova.

Proprietara nu ştie ca fiul lui Portocală să-i fi fost chiriaş

Mircea Negulescu, între 2014 şi februarie 2017, în calitate de procuror al DNA Ploieşti şi, anterior, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din acelaşi municipiu, şi-a construit o casă în satul Strejnicu, din comuna Tîrgşorul Vechi, judeţul Prahova, pe un teren obţinut fraudulos, interpunându-l pe fiul său, Dragoş Alin Negulescu. Astfel, pe baza unor înscrisuri cunoscute a fi false, Primăria comunei Tîrgșoru-Vechi, prin expunerea de motive, și consilierii locali, prin decizie, au aplicat abuziv legislația privind acordarea unor facilități tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionându-i, pe o perioadă de 90 ani, fiului procurorului Portocală o suprafață de teren cu destinație rezidențial - construcție casă.

Pentru a se face dovada domiciliului în acea localitate, s-a încheiat un contract fictiv de închiriere locuință, între o proprietară bătrână, nevăzătoare, și Negulescu Junior. Denunţătorul susţine că bătrâna nu şi-a dat vreodată acordul ca Dragoş Negulescu să-și stabilească domiciliul la ea în casă și nici nu a semnat contractul de închiriere. „Este posibil ca actul juridic să fie semnat, în locul titularei, de fiul acesteia, Ştefan, fost ofițer de poliție, acum pensionat, aflat în relații de prietenie cu procurorul Negulescu Mircea, căruia, în timpul activității, îi înmâna „fișicuri cu bani„”, scrie denunţul datat 1 mai 2018.

Cămătarii au cotizat la construcţia casei

Uzând de contractul de închiriere, Dragoş Negulescu a obţinut o carte de identitate în care are domiciliul în Tîrgşorul Vechi.

● „Procurorul Negulescu Mircea nu are acte justificative pentru materiale, manoperă lucrări și alte prestări servicii, iar cele pe care, totuși, le-a procurat, sunt false: anumite facturi au fost achitate de numitul VÂLCEA ION, cămătar din Comarnic, îndeosebi tabla acoperișului marca WETTER BEST, pe care acesta a achitat-o firmei SC DEPACO SRL Băicoi

● alte lucrări și plăți au fost făcute de cămătarii CANTEMIR NICOLAE VASILE și MELIU din comuna Bărcănești ● VLAD CONSTANTIN, zis „ŞOMERU’ ”, căruia NEGULESCU MIRCEA i-a cerut să-i cumpere materiale.

Notă: redau, dintr-o înregistrare audio, afirmațiile din luna ianuarie a.c. ale lui VLAD CONSTANTIN:

(V.C-tin.) – Geamurile i le-a făcut Băcanu (n.n. – de la casa construită de Negulescu Mircea în sat Strejnicu, comuna Târgușorul, județul Prahova)...

(V.C-tin.) – Fierul beton mi l-a cerut mie.

(V.C-tin.) – A modificat proiectul fără avize / autorizații (n.n. – la casa din Strejnicul)...Casa a fost făcută de cămătarii Cantemir și Melinte. Nu are acte justificative, niciunul!

Menționez că VLAD CONSTANTIN, alias „ȘOMERU’ ”, care a făcut DENUNŢURI la cererea magistratului, a mai afirmat că procurorul i-ar fi cerut să evite anumite nume, printre care cel al lui CANTEMIR NICOLAE VASILE din Bărcănești, jud Prahova”, se mai precizează în documentul depus la Parchetul General.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate